Hoppa till sidans innehåll

konstgräset


2017-12-11 (kl 15:25)

Vintervädret har debuterat!

På sedvanligt sätt skall jag försöka hålla er uppdaterade om läget på konstgräset.

Läs den gamla allmänna informationen från kommunen nedan. Kommunens hemsida säger just nu att alla konstgräsplaner är öppna. Själv har jag inte haft möjlighet att kontrollera planen idag, så ni får själv bedöma läget. Tänk dock på att väderutsikterna för de närmsta dygnen talar om snö.

/Olle

 

På denna sidan skall jag försöka hålla er uppdaterade om läget på konstgräsplanen under vintern. Behövs det uppdateringar, så gör jag dem på eftermiddagen. Kommunens officiella åsikt om planens tillgänglighet finns här. Ni får själv bedöma värdet av den infon.

/Olle

 

Innanför grinden skall vi försöka använda konen ni ser sedan som signal om planen är öppen eller ej.

160119-konstgräset-IMG_0267

 

Så här skriver K&F om Vinterskötsel av planer på kommunens hemsida

Lunds tätort

Snöröjning sker främst vardagar och dagtid och utförs av Kultur- och fritidsförvaltningen. Från vecka 2 och i mån av resurstillgång kommer vi att även snöröja konstgräsplaner lördag-söndag. Prioriteringsordning är Klostergården, Stångby, Smörlyckan, Linero och Gunnesbo.

Lund öster

Snöröjning sker endast vardagar och dagtid från 15 januari och utförs av Markentreprenad.

Förberedelser inför snöröjning

För att underlätta vårt arbete ska föreningar sätta planens mål på hjul och föra ut dessa utanför närmsta sidlinje. Om detta inte görs finns det risk för att material fryser fast och går sönder eller att planen inte kan snöröjas fullt ut.

Det kommer att komma vissa dagar då det inte går att träna pga. av vädret och att vi inte hinner ut och röja i tid. Då det ligger snö på planen vill vi att ni inte går ut och trampar i detta. Risk för isbildning nere i planen är stor och det blir svårt att återställa plankvalitén. Detta särskilt om ni går ut på en plan med snöblask och det sedan blir kallare och fryser på.

Konstgräsplaner

Södra Sandby IP konstgräsplan (sköts av Markentreprenad) Snöröjning sker endast vardagar och dagtid. Snöröjning via plogning och/eller borstning. På grund av planens beskaffenhet kan spelegenskaperna försämras vid kyla och planen blir snabbt hård och genomfrusen. Vi avråder från träning vid sträng kyla. Ledare/tränare bedömer själva på plats om träning går att genomföra.

 

2017-02-07 (kl 14:40)

Mail från kommunen:

 

Hej !

 

Strul med hemsidan så jag får informera er på detta sättet istället. Vit konstgräsplan=stängda planer och det skall fortsätta att snöa så vi får se hur det blir imorgon.

 

Mvh

 

Peter Svensson

Lunds kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen
Idrott

 

2017-01-11 (kl 13:30)

Det snöar fortfarande friskt i Södra Sandby och jag bedömer risken stor att planen inte går att använda ikväll. Min uppmaning är: om det är snö på planen vill jag att vi följer kommunens uppmaning att inte träna och därmed trampa ner snön i mattan, vilket försvårar röjning i morgon.

 

Gammal info från 2016 för nostaligikern...

2016-02-13 (kl 11:30)

Planen är fri från snö efter nattens snöfall.

160213-konstgräset-DSC_0773

 

2016-01-25

Eftersom vintervädret försvunnit för tillfället, så kommer inga uppdateringar den närmsta tiden om inget oförutsett händer.

 

2016-01-21

160121-konstgräset-DSC_0766

Planen får användas. För första gången sedan vintervädret började, så kan man se att mattan är grön! Plogen som togs ut från Lund klarade av att rensa bort snön. Planen är därefter borstad och jag hoppas att ni kan träna utan problem.

 

 

2016-01-20

160120-konstgräset-DSC_0762

Planen får användas. Jag har just besiktigat, planen tillsammans med Peter Svensson, Idrottsservice och Bengt Andersson, Markentreprenad. Ingen är nöjd med planen. Peter avråder från seniorträning pga av skaderisken (planen är hal). Imorgon skall man ta ut en annan maskin från Lund för att försöka få bort mer snö. Enligt Peter försvåras det arbetet inte av att planen används idag. Vi skall ha en ny kontakt efter det.

Min åsikt lämpar sig inte att skriva i detta forum.

  

2016-01-19

Planen är fortfarande stängd. Den har plogats borstats och saltats under dagen, men det ligger fortfarande för mycket snö/is efter den senaste tidens kyla.

160119-konstgräset-IMG_0266

Uppdaterad: 2017-12-11 15:29
Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info