Hoppa till sidans innehåll

180929 herrar A - Hjärsås/Värestorps IF

2018-09-30 13:09
180929 Herrar A - Hjärsås/Värestorps IF 1-1 (0-1)
  • Uppdaterad: 2018-09-30 13:09

Veckan som gått har säkert fört med sig en hel del nervositet. Alla vet vad som gäller, vinst idag och det blir serieseger och för första gången Div 3 för Sandbys herrar. Visst har det säkert sagts att vi har en chans till, det gäller att fokusera på denna matchen, se till att vinna matchen i matchen. Detta är en match som alla andra osv. Allt detta stämmer, men samtidigt står man inför en situation som man väldigt sällan ställs inför. Att gå in en match och veta att vinner vi idag så är seriesegern vår, just den situationen är sällan man ställs inför, för många fotbollsspelare händer det aldrig. Att dessutom nå den högsta division denna klubben någonsin varit i, är naturligtvis ytterligare en aspekt (och trigger). HVIF ligger precis ovanför sträcket för kval nedåt och har mycket att spela för i dagens match.

Vi startar med Dennis, Eric, Nystrand, Andy, Pontus, Matte, Jonte, Johannes, Oskar, Armin och Alex. Vid sidan Lai, Emil, Bowers, Davve och Calle.

Matchen startar och vi ser direkt att vår anspänningsnivå är alldeles för hög. Vi slår bort bollar, har dålig rörelse och blir lite handlingsförlamade i början. Därför får också HVIF mest initiativ och efter 6 minuter skapar de en hörna. Den får de enkelt nicka i mål då vi tappar markering. Tung start på matchen. Vi fortsätter att vara nervösa. Vi ramlar, tappar boll och HVIF kan avsluta igen, dock över denna gång. Allt eftersom kommer vi mer in i det och börjar ta över spelet. Samtidigt som vi börjar skapa några halvchanser från bra spel, så känns det också som vi är spända och lite ängsliga i vårt spel. Efter 12 minuter springer Alex igenom, blir neddragen i straffområdet. Kunde kanske varit straff där, dock en svår situation för domaren att bedöma. Efter kvarten har vi en bra frispark från Matte, men vi är cm från att kunna skarva och den dimper ned hos målisen. Efter dryga 20 kommer vi fint fram på vänsterkanten genom Johannes, han bryter in i straffområdet och blir nergjord. Ytterliggare en straffsituation där domaren friar. Efter halvtimmen så har vi ett fint anfall som Armin avslutar med en lyftning mot bortre krysset, men tyvärr över/utanför.  Med några minuter kvar av halvleken får vi en frispark ute till höger, nästan i hörnläge. Matte slår in den fint, Jonte förlänger, men den räddas på mållinjen och det skriks på hands. Domaren blåser straff. Efter att ha samtalat med linjedomaren ändras dock domslutet till nedsläpp. Mycket märkligt, för linjedomaren hade precis innan sagt till en av våra spelare att han inte visste, för han såg inte och det stämmer säkert för situationen är på andra sidan spelaren från linjedomaren räknat. Det händer inte så mycket mer i halvleken som slutar 0-1. En halvlek som präglas av nervositet och frustration hos Sandbyspelarna. Samtidigt får vi reda på att Veberöd leder i Simrishamn med 2-1 i halvlek. Nu gäller det att släppa nerverna och fokusera på uppgiften.

Visst blir det bättre i 2:a, direkt tar Oskar sig förbi på kanten och gör ett farligt inspel där vi inte riktigt hunnit fram, Alex hinner upp bollen ute på kanten, men blir tackad i ryggen o får frispark. Denna slår Armin mot första stolpen där bollen skarvas mot mål, men målvakten räddar. Det är Sandby för hela slanten, men vi frångår vårt vanliga passningsspel och slår lite mer långt, vi skapar några halvlägen, men det blir lite chansartat spel. Efter en kvart slår Armin ett inlägg som Alex är cm från att nå, det känns dessvärre motigt att vi trots stort spelövertag inte kan få in bollen. Vi närmar oss halvtimmen, vi har skapat ytterligare några halvlägen, ett bra skott, men inget mål. Vi vet att Simrishamn har kvitterat i den matchen, så spänningen stiger. Nu ändrar vi också uppställningen, Calle bytte med Johannes för en stund sedan, nu tar vi ut Pontus och Eric och säter in Lai och Bowers och går därmed över till 3-5-2. Med mindre än 10 kvar så händer det. Inkast till Oskar som spelar in till Alex  som petar vidare till Calle, bollen studsar lite så Calle tar emot, chippar över backen och drar på volley, otagbart, nere i målvaktens högra hörn, härligt 1-1.

Vi fortsätter med vår offensiva uppställning och eftersom HVIF nu måste trycka uppåt lite mer öppnar sig möjligheter. Först har Oskar ett tungt skott som målisen räddar, men tappar ut, tyvärr hinner vi inte fram.  Därefter får vi en indirekt frispark i straffområdet då målisen tar upp bollen 2 ggr. Den slås under muren, men målvakten hinner ned och ta den. Sedan en frispark från kanten som Alex avlutar på, men tyvärr mitt på. Med några minuter kvar får vi info om att Simrishamn gjort 3-2. Vi går ner på 4-backslinje igen, slutsignalen går i Simrishamn och vi spelar av den sista, väldigt långa minuten. Domaren blåser av och det stora guldjublet bryter ut.

Stort GRATTIS till alla spelare, tränare, ledare och hela klubben förstås. Att vinna en serie är svårt, men Ni har gjort det fantastiskt bra. Ett härligt gäng med mycket fotbollskunnande. Det ska bli spännande att följa Era äventyr i division 3. Vad sägs om de sista årens resultat,

  • 2015. Serieseger Div 6.
  • 2016. 2:a i Div 5, kval, med förlust i omg. 2 mot Veberöd, men till slut en div 4 plats då HIF Akademi dragit sig ur.
  • 2017. 5:a Div 4 Efter en bedrövlig start med 3 rakar förluster och 4 poäng efter 6 matcher.
  • 2018. Serieseger Div 4.

Nästa helg ses vi väl i Näsby.

Vid tangentbordet en stolt och glad Micke P.

FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info