Hoppa till sidans innehåll

181007 Näsby IF - Herrar A

2018-10-11 10:43
181007 Näsby IF - Herrar A 3-3 (1-0)
  • Uppdaterad: 2018-10-11 10:44

Sista seriematchen står för dörren, det har gått en vecka där vi bara njutit av seriesegern och idag kan vi gå ut och bara spela av matchen. Vi får se om vi har den tändning som ändå krävs för att vinna fotbollsmatcher. Vår motståndare har mycket att spela för då de är inblandade i platserna kring det negativa kvalet.

Vi startar med Dennis, Lai, Nystrand, Emil, Pontus, Matte, Jonte, Johannes, Bowers, Oskar och Alex. Vid sidan Hannes, Sebastian, Davve. Eric och Calle.

Matchen startar lite avvakande och man ser på Sandbyspelarna att vi försöker kontrollera spelet, kanske jobba lite med hur vi gör våra uppspel. Vi saknar dock lite intensitet och hjärta i det vi gör (fullt förståligt) det leder till att vi inte får upp tempot. Vi slarvar också en hel del, med flera felpass som resultat. På en av dem kontrar Näsby, men skjuter utanför. Efter dryga kvarten slår vi ytterligare en felpass, Näsby vänder snabbt spelet ut till sin högersida, slår ett långt inlägg över vår backlinje och där står en Näsby spelare fri och trycker in den i Dennis högra hörn, 1-0. Vi fortsätter lite vingligt, efter dryga 20 blir det ett spelavbrott pga skada, vi snackar ihop oss och efter det så höjer vi oss ett par snäpp. Vi förlägger mer och mer spel på deras planhalva. Blir blåsta på en solklar frispark i bra läge. Bowers har ett halvläge för nick, lite senare kommer Johannes igenom men får bollen lite bakom sig och kan inte riktigt löpa fri och blir tacklad i avlutsögonblicket. Lite senare nickskarvar Oskar till Alex som blir tvivelaktigt avvinkad för offside. Sista möjligheten i halvleken får Näsby som får ett friläge, men Dennis är snabbt ute och avstyr. Dålig start från oss, har blivit bättre och bättre, men finns ett par växlar till att lägga in.

2:a startar och Sandby har mest av spelet. Efter några minuter har vi ett fint anfall, där vi gör ett tidigt inlägg längs marken och Alex är cm från att nå bollen i helt fritt läge. Trots att det känns som vi nu har full kontroll så tar vi ett felbeslut i straffområdet på en boll som vi försöker rädda från hörna, Dennis kommer momentet för sent och drar ned Näsyspelaren och det blir straff. På denna gör Näsby inte gör något misstag på och nu är det 2-0. Det är mycket fram och tillbaka, men efter ca 20 har Näsby ett farligt inlägg som Dennis räddar. Precis efter detta rycker vi upp oss, vi har ett 4 mot 1 läge där vi missar sista passningen. Bara någon minut senare får vi frispark bara någon meter in på Näsbys planhalva. Matte lyrar in den, Lai nickar in den mot mitten där kommer Jonte och nickar in reduceringen 2-1. Lite därefter gör vi några byten och går ned på 3-backslinje. Ett par minuter senare är det dags igen. Calle jobbar på en boll långt ned i deras straffområde, de rensar, men till Jonte som spelar in till Davve som trycker in 2-2. Lite senare får Davve läge igen, men målisen räddar. Med 5 minuter kvar tappar vi linjen i försvaret och Näsby får ett fritt läge som de inte missar, underläge 3-2. Men det var inte slut där. Lite senare trycker en Näsbyspelare ned Johannes väldigt klumpigt och vi får frispark 35 m från mål. Matte lyfter in den, blir lite lång, men målisen tappar in den och det är 3-3. Med knappa minuten kvar kommer Oskar igenom, men får inte till lyftet riktigt och målisen räddar, matchen slutat 3-3.

Nja, en lite sisådär match från vår sida, kanske inte så konstigt när man inte har något att spela för. Näsby är ett bra lag med duktiga spelare och därför är det väldigt synd att många av deras spelare har ett beteende som är bedrövligt. För inte är det meningen att man ska bli kallad hora och mycket annat under match, inte heller bli hotad med döden, inte heller bli hånad när motståndarna gjort mål, inte heller bli spottad på och inte heller bli slagen efter matchen. Allt detta och mer därtill fick vi dessvärre stå ut med och dessutom kommer någon av deras spelare in i vårt omklädningsrum efter matchen och vill att man ska gå ut och slåss. Det här är inte ok och måste tas upp av Domarteam och Skånebolls representant på plats. Annars riskerar det gå riktigt snett nån gång i framtiden.

Till något mycket trevligare. Ett stort tack till Hjärsås/Värestorp och Lunnarp som skickat folk med blommor och gratulationer för Seriesegern, uppskattas verkligen. Skickar också ett lycka till, till årets seriekombattanter VMA, Genarp och Veberöd som alla har ett tufft kval att klara av innan årets säsong är slut. Nu tar vi lite ledigt innan nästa referat kommer.

FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info