Hoppa till sidans innehåll

190427 GIF Nike - Herrar A

28 APR 2019 15:08
190427 GIF Nike - Herrar A 2-2 (2-1)
  • Skapad: 28 APR 2019 15:08

Missade tyvärr DM matchen i veckan som slutade med förlust 2-3 mot Dösjöbro (div4). Hörde att vi spelat bra och var minst lika bra som vår motståndare. Då ska man ha i åtanke att vi spelade med ett rent U-lag. Tråkigt med förlust, men skönt att se att vårt U-lag spelar jämnt med ett div 4 lag, det betyder att vi breddat truppen på ett bra sätt. Nu till dagens match som spelas borta mot GIF Nike, ett lag som nämns med respekt och som vann sin Div 4 förra året på ett imponerande sätt och också fortsatt på samma sätt under försäsongen. Hittills en förlust (mot LB07) och en vinst i serien. Kan vi ta med oss det fina spelet mot IFK Trelleborg? Det är iaf förhoppningen.

Vi startar med Dennis, Alex AN, Ogge, Lai, Anton, Jonne, Noah, Jonte, Matte, Calle och Crona. Vid sidan Eric N, Pontus, Andy, Davve, Olof, Emil J och Emil O.

Vi startar matchen bra och har tag i taktpinnen i början. Vi ser Nikes tankar, med ett par uppspelsvarianter, där alla bygger på ett rakt spel bakifrån. Men som sagt vi börjar bra och i 6:e minuten lyfter Ogge en boll bakifrån över deras backlinje och där dyker Calle upp nickar bollen och det blir sedan en duell med målisen en bra bit ut i straffområdet där han är tacklingsbar som alla andra spelare, Calle vinner duellen och petar bollen i stolpen, men är som tur är först framme på returen och trycker in 0-1. Skön start på matchen för Sandby.  Med ledning vill vi gärna dra ned tempot något och kontrollera mer, Nike vill annat och sätter full fart och det blir också ett väldigt högt tempo, det blir mycket fysik och det smäller rejält i närkamperna. Nike äter sig in i matchen och tar över initiativet. Efter en kvart är det lite flipperspel i vårt straffområde och efter en bra räddning av Dennis och någon försvarare kan vi rensa undan bollen. Minuten senare kommer 1-1, ett inspel från deras vänstersida och Anton är ensam med 2 spelare på bortre, vi har alltså tappat någon löpning och Dennis hinner inte flytta över. Nike är bra i den här perioden, men vi jobbar fram en frispark och en hörna, där det är en tröjdragning på Jonte som är helt sjuk, vilket gör att vår variant faller helt. I 24:e minuten är det dags för 2-1. En frispark en bit utifrån, det blir en variant, där Nike spelaren knuffar bort vår spelare och därmed skaffar sig ett utrymme och kan placera in bollen i mål. Linjedomaren vinkar får offside på en spelare, men Domaren tycker inte han påverkar spelet, trots att han hoppar undan för att bollen ska missa honom. Att det tillåts mer här än i lägre divisioner det får vi lära oss, men samtidigt är det samma regelbok som tidigare och just nu känns det som att mycket som går emot oss.  Det är ganska jämnt i spelet, men med 10 kvar av halvleken får Nike en frispark precis utanför straffområdeslinjen som de lyfter över muren i stolpen. Bara någon minut senare så får Lai gå av med ljumskskada – Andy in istället. Lite efter får Nike en dubbelhörna, den första ofarlig och på den andra dras första Calle ned och sedan hoppar en spelare utan chans på boll rakt in Dennis. Visst vi får frispark på Dennis, men nu måste domaren ta tag i neddragningarna.  I nästa sekvens så är det Antons ljumske som brister. Med ca 5 minuter kvar så väljer vi att spela med 10 man resten av halvleken för att spara ett byte, en gambling som går hem för halvleken slutar med underläge 2-1. En halvlek där vi började bra, tappade en del, blev lite långa i laget hade lite svårt att lösa Nikes spelide, men samtidigt så har vi gjort ett mål, Nike skapar utöver målen, frisparken i stolpen och flipperspelet i straffområdet som bra chanser. Inte jättemycket, men ändå  rättvisst med Nike ledning i paus.

2:a halvlek börjar. Emil J in istället för skadade Anton. Vi ser direkt att det pratats en del i pausen, vi sätter en högre press och då hittar inte Nike igenom med pass på samma sätt längre. Ett ganska böljande spel blir det och efter 55 minuter har vi en bra omställningschans när Calle får bollen och driver på. Får den kanske något långt ifrån sig och det blir ett 50/50 läge där domaren bedömer det som att Calle går onödigt hårt in och får sitt andra gula kort. Kanske rätt, men svårbedömt.  Nu är det tungt, underläge och en man kort. Dessutom frustrerade spelare, det känns som sagt inte som att det är vår dag det här. Så vi går ned oss en stund, inte så konstigt, men på något sätt gjuter vi mod i oss själva, jobbar hårt, vinner situationer, Jonne gör en bra aktion, vi får en frispark i hyfsat läge, Emil J slår den en halvmeter utanför (målisen är inte med), vi får känslan att vi kan skapa, att vi kan göra ett mål. Precis efter så har vi anfall igen, Noah passar ut till Crona som försöker lyfta över målisen, men lyckas inte riktigt, nu har vi haft 2 bra lägen.  Med dryga 20 kvar ändrar vi om. Ogge upp på topp, Matte ned på centralt mittfält och Jonte ned som mittback, ett bra drag då vi fick lite mer tyngd däruppe. Bara några minuter senare blir Jonne neddragen en bit in på Nikes planhalva. Matte slår frisparken, Ogge förlänger och Jonte nickar in 2-2. Bara glädje, men också tanken på att det är långt kvar.  Byte kort därefter Matte ut och Emil O in. Vi jobbar på bra och har en hel del spel på Nikes planhalva. Men visst har också Nike en del spel, nu försöker de först och främst lyfta in i straffområdet. Med 10 kvar kommer sista bytet, som vi är glada att vi har kvar. Noah med krampkänning och Jonne ut, Pontus och Eric in. Kort därefter är det Crona show, 2 fina dribblingar lurar bort 2 Nike spelare, men tyvärr sitter inte sista passningen. Någon minut senare kommer Nikes enda farliga läge i 2:a, ett bra inlägg, men nicken går en bit utanför.  Vi krigar på med allt vi har och håller kvar resultatet till slutsignalen.

Så som matchen utvecklade sig så får vi vara nöjda med poängen, riktigt starkt att kunna kvittera med en man mindre och dessutom hindra Nike från att skapa så mycket. Visst låg Nike lite närmare vinsten pga delar av 1:a halvlek där vi inte riktigt kom åt dem och de skapade något läge mer än vi, samtidigt så ska ju sägas att vid deras 2:a mål skulle vi haft frispark innan, den knuffen missade domaren totalt (och jag har ju sett reprisen). Bra också att vi kan korrigera i paus och sedan hindra delar av Nikes uppspel. Sedan kan man ju inte låta bli att kommentera en dålig konstgräsplan, naturligtvis samma för båda lagen, men varför ska vi i södra Sverige spela på sådana här planer, fotboll ska spelas på naturgräs. 2 ljumskskador som säkerligen delvis iaf påverkats av detta.

Återigen så gör vi ett underbart arbete där ute, det är det som ger oss möjligheten att plocka poäng. Vi jobbar stenhårt och löper mycket och hjälper varandra i situationerna.

Ny match på Lördag, denna gång hemma. BK Flagg som startat serien bra står för motståndet. Matchstart 14:00, vi ses väl på Vallen.

FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info