Hoppa till sidans innehåll

190504 Herrar A - BK Flagg

07 MAJ 2019 10:18
190504 Herrar A - BK Flagg 0-0 (0-0)
  • Skapad: 07 MAJ 2019 10:18

Snöblandat regn möttes man av när man gick upp på morgonen, lite skillnad från förra hemmamatchen då det var varmt och skönt. BK Flagg står för motståndet idag, de har startat serien bra med 2 vinster och en förlust (LB07). Deras tränare känner vi igen sedan förra året då han tränade Veberöd som vi fightades med för seriesegern. Får ske en del förändringar i startelvan pga av skadorna på Lai o Anton, samt Calles avstängning, det resulterar i att vi ändrar vår backlinje till 3/4.

Vi startar med Dennis, Alex AN, Eric N, Andy, Emil J, Jonne, Noah, Jonte, Matte, Ogge och Crona. Vid sidan Pontus, Davve, Daniel, Olof, Axel, Nystrand och Emil O.

Vi startar matchen lite bättre än Flagg och har en hel del spel på deras planhalva. Redan efter 6 minuter skapar vi första möjligheten, en fin genomskärare till Jonne som kommer igenom, petar bollen, men Flaggs målvakt hinner precis ut, ned och tar bollen. Några minuter senare får vi en frispark mitt på deras planhalva ute till vänster.  Noah slår den och Eric N är riktigt nära att nå den, men den hamnar hos Målisen. Flagg får några hörnor, som dock inte blir farliga. Runt den 18:e minuten lyfter vi en frispark över deras backlinje, Ogge tar bollen spelar in den mot Jonne som kommer i full fart, men backen hinner precis täcka bort honom, ett riktigt bra läge. Efter 30 får Flagg sitt första riktiga läge, vi har egentligen bollen på mittplan, spelar smått, tappar den och Flagg kontrar snabbt, men Dennis är ute snabbt och avvärjer till hörna. Halvleken präglas av ett böljande spel, där kvaliten inte är helt hundra, lite många felpass av båda lagen. Tycker vi har lite mer boll, men Flagg skaffar ett antal hörnor som dock blir utan resultat, det är inga helt öppna chanser hittills, men på de halvchanser som skapats så har vi någon mer än så länge. Halvleken slutar 0-0 och vi hoppas kunna höja oss lite till andra.

Vi gör ett byte inför 2:a halvlek, Crona ut och Emil O in. Det är dock Flagg som startar bäst, de kommer fram ett par ggr, skapar några hörnor, men det blir inte någon farlighet på dem nu heller. Efter 10 min blir det en del rabalder, vi väggspelar och Matte går in i ett motlägg, motståndaren skriker högt i skyn, men vi hör alla hur bollen varit klart emellan och båda spelarna är stående i situationen, så det är inget glid in med sulor eller så, svårt att se att det skulle vara något våldsamt spel. Det blir knuffar och en del gruff, det hela slutar med varning på Matte, Eric N och deras kapten. Därefter blir det mer hetsigt på plan och även från sidan. Flagg får därefter en frispark från vänster som går rakt igenom vårt straffområde, men ingen hinner fram. Därefter är det vi som har mest boll en stund, vi har en del anfall, men har svårt att skapa något riktigt hett läge. Matte har ett skott i hyfsat läge, men det går i täck. Jonne får en tryckare och får gå av, Pontus in istället. Spelet böljar mest fram och tillbaka och inget av lagen får till något bra spel, så ser det ut tills Flagg får sin chans, vi missar i markering på ett av deras inkast en bit in på deras planhalva, en lång boll över ytterback som deras spelare slår in precis innan kortlinjen, där har vi också tappat en markering och Flaggspelaren ska styra in bollen men styr den några dm utanför. Sen böljar det en del igen, Flagg får ett läge där de kan skjuta i vårt straffområde, men vi har mycket folk emellan, bl.a Dennis som styr bort skottet. Precis därefter har vi en bra omställning, där Matte är fri på bortre, men Pontus inlägg går över honom. Vi gör ett byte till, Axel in och Alex An ut. Det händer inte mer och matchen slutar 0-0.

Det blev en ganska blek insats från båda lagen, mattan var inte klippt och det gjorde ju naturligtvis inte det lättare att bedriva bra spel. Fast det ska kunna gå att göra det lite bättre ändå. Vi har några perioder så vi spelar fint fram genom mittfält och vänder sida. Då får vi vårt spel att stämma, men när vi inte hittar det spelet och slår upp bollar från backlinje till forwards så har vi inte laget i rätt positioner och då tappar vi ganska fort bollen och kan inte skapa det tryck vi önskar. Vi har lite svårt att skapa något på sista 3:e delen, men så var det också för våra motståndare. Det är 2 lag som är starka i defensiven.  Att göra så många skiften backlinjen vill man egentligen inte, men alla löser det bra och vi håller nollan. 

Det var en jämn match, där bollfördelningen nog vara ganska lika, men där Flagg hade mer bollar in i vårt straffområde och därigenom befinner sig i ett område där det kan bli ett slumpmål. De har bl.a 10 hörnor (vi ingen), fast där var vi starka idag, egentligen ingen var farlig. Sedan hade de ett riktigt bra läge, det hade inte vi, så visst de var väl lite närmare en vinst, men vi behöver absolut inte skämmas för den här poängen.

Nästa match är på Söndag. Då tar vi oss an serieledarna LB07 som radat upp 4 raka segrar. Spelas på Brovallen i Bunkeflo, start 13:00. Vi ses väl där.

FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info