Hoppa till sidans innehåll

190512 IF LB07 - Herrar A

14 MAJ 2019 23:47
190512 IF LB07 - Herrar A 2-0 (0-0)
  • Skapad: 14 MAJ 2019 23:47

Söndagsmatch mot hittills obesegrade och favorittippade LB 07. Har inte sett LB 07, men förstått att det är ett väldigt spelskickligt lag som håller bollen mycket, är täta bakåt, dock så gör de inte så många mål, 3 uddamålsvinster och en 2-målsvinst hittills. Vi är ganska bekväma med bollspelande lag där vi kan ligga rätt i positioner och sedan anfalla när vi vinner boll, både med kontring och etablerat anfallsspel. Lite omändringar igen då Calle är tillbaks och Crona är skadad.

Vi startar med Dennis, Alex AN, Eric N, Ogge, Emil J, Jonne, Noah, Jonte, Matte, Calle och Emil O. Vid sidan Pontus, Andy, Davve, Daniel, Olof, Axel, och Nystrand.

Matchen börjar lite avvaktande, vi ligger rätt och LB rullar runt. Det jag gillar är att vi inte chansar med långa bollar när vi vinner boll utan vi försöker hålla i bollen och starta anfall och några ggr kommer vi fram i planen på ett bra sätt. Planen är dessvärre riktigt ojämn och det tyder på bra teknik hos spelarna att de ändå hanterar det så pass bra som man gör. Vår trio på innermitt, Matte, Noah o Jonte (tillsammans med övriga naturligtvis) gör det trångt centralt och tvingar LB att spela mer längs kanterna, även om de kommer fram någon gång så känns det inte speciellt farligt. Visst tar de några avslut, men skotten kommer antingen från ganska dålig vinkel eller en bra bit utanför straffområdet. Inget av skotten är dessutom speciellt nära, minst en meter utanför och oftast mer. Farligast är det när vi utan press passar fel några ggr och de får ställa om när vi är på väg framåt, men då har de inte riktigt skärpan för att hitta den riktigt bra chansen. Vi själva då, vi har en del anfall, men inte något som blir riktigt farligt. Vi får inte till den där sista passningen, mycket pga ett aggressivt förvarsspel av LB. Över huvud taget så är det ganska tuffa tag därute och det är ju en del av fotbollen, men dessvärre verkade som domaren glömt korten hemma. Två rätt så klara varningar på LB spelare i första, dels kaptenens arm rakt upp i huvudet på Calle när han ska skydda sig och dels när Jonne får en fotsula högt upp på innerlåret. Domaren har i båda fallen en perfekt position, så det är helt klart att han tolkar dessa förseelser som tillåtna och det är inte bra. Efter ca 40 min får LB en hörna som slås långt och nickas sedan mot mål, men det blir en enkel boll för Dennis att plocka ned, det är det enda avslutet på mål från något av lagen i första halvlek. Bara någon minut senare går ljumsken på Noah som tvingas till byte, Andy in. Det händer inte så mycket mer och det är paus. En halvlek där LB haft mest boll och dessutom rört sig mer med boll runt vårt straffområde än vad vi gjort kring deras, men som sagt väldigt snålt på målchanser. I LB sticker Nr 10 Kapten Ekenholt med hårt jobb och på plats överallt samt Nr 13 Gerenson med fin teknik och speed ut. Ja nr 16 om Ni tittar på Svensk fotboll.

2:a startar med att vi tar tag i det mer och förlägger en hel del spel på LBs planhalva. Några fina anfall där vi spelar bra, men inspelen hittar inte rätt. Vi får en hörna som blir lite långt slagen, precis därefter är det en frispark i bra läge som Emil O slår mot bortre, där kommer Calle, men den är en dm för hög så nicken går över. Under en stund skapar vi ett visst tryck, ett långt inlägg och det blir en duell mellan målisen och Calle, där mv tappar bollen, men snabbt snappar upp den igen. Jodå LB anfaller en del också. Spelet är lite öppnare i 2:a och de kommer runt på kanterna några ggr, men vi är på plats och tar hand om inspelen/inläggen. Vi har ett bra anfall på vänstersidan där Calle kommer förbi, men tyvärr blir inlägget något högt för Matte som annars har en bra position på bortre. Lite senare är det LB som kommer fram längs kanten, men inspelet blir lite bakom den inlöpande spelaren. En stund senare får LB en hörna som blir farlig, vi tappar en spelare centralt som dock nickar över i bra läge, kanske han fick bollen lite lågt och fick böja sig något, vilket gör det svårare. Tempot går ned något, kanske inte så konstigt det har löpts en del. Vi gör ett dubbelbyte, Emil J och Jonne ut, Pontus och Axel in. En stund senare kommer tyvärr det där baklängesmålet. Först lite slumpmässigt då LB ska spela ut på kanten, men vi bryter passningen dock går den till LB spelare som passar fram och sedan en liten fin lyftning in till deras stora center som inte gör något misstag utan rullar in 1-0 bredvid Dennis. Vi går direkt ned på 3-backslinje och sätter upp Ogge, vi lyfter en del långt skapar inte den där direkt heta chansen, men har några frisparkar och hörna som dessvärre blir resultatlösa. Vi gör ett sista byte, Emil O ut och Olof in. I sista minuten får LB en frispark några meter utanför straffområdet, varför kan man undra då Alex är före motståndaren som springer in i honom och faller. I alla fall så lyfts den snyggt över muren och in otagbart för Dennis. Matchen blåses av direkt efter avspark.

En bra match, trots underlaget. Två lag som vill spela boll. LB är verkligen kompetenta, alla spelare håller en hög nivå, tja deras målvakt testade vi inte riktigt, men han är säkert bra han med. De har en bra variation i sitt spel, är ytorna stängda centralt crossar man eller lägger en lång och hotar på det sättet. Samtidigt så höll vi dem stången och det kunde mycket väl blivit en poäng idag och den hade vi inte behövt skämmas för. Ett övertag för LB i första, men en helt jämn andra halvlek. En match med väldigt lite målchanser och det är här vi måste lyfta oss och skapa mer för att kunna plocka några fler poäng. Återigen gör vi en stark arbetsinsats mot ett bra lag, men vi kan inte bara jobba hårt utan när vi får chansen så spelar vi oss ur situationerna, vi skapar anfall utifrån det och inte långa chansbollar. På sista 3:e delen kan vi göra det bättre, men nu ska man också tänka på att vi mött topplag. Det är inte så konstigt att det blivit en del försvarsspel, men vi hanterar tempot bättre och bättre. Vi visar också att vi har en bra bredd i truppen, flera borta pga av skador, men då kommer nya spelare in och gör det jättebra.

Nu har vi 2 hemmamatcher på raken. Först är det Kvarnby som står för motståndet. Det är på Lördag och matchstart är kl 14:00. Som vanligt hoppas vi på mycket folk, så vi ses väl på Vallen.

FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info