Hoppa till sidans innehåll

190525 Herrar A - Malmö City FC

28 MAJ 2019 09:43
190525 Herrar A - Malmö City FC 2-0 (1-0)
  • Skapad: 28 MAJ 2019 09:43

Hemmamatch igen och man är fortfarande irriterad på förlusten i förra matchen, men det måste vi släppa nu och fokusera på dagens match mot Malmö City FC, de började med 3 förluster, men har nu 3 raka vinster. Så det blir säkert en svår match och lite jobbigt läge då vi med 5 poäng på 6 matcher, måste börja vinna lite matcher för att ha chans på att ligga i mitten. Lite förändringar i trupp/startelva, dels pga sjukdom men också på att några kommer tillbaks från skada.

Vi startar med Dennis, Alex AN, Lai, Ogge, Axel, Jonne, Emil O, Jonte, Matte, Calle och Andy. Vid sidan Pontus, Noah, Davve,  Olof, Måns, Eric N och Emil J.

Matchen startar med avspark för Sandby, vi rullar runt och kommer upp via högerkanten där Matte kommer loss och spelar fint in till Andy som tar med bröstet och är helt fri, men får inte ordning på bollen och chansen rinner ut i sanden, en bra sekvens där vi skapar en bra chans innan Malmö city ens rört bollen. Det är lite fram och tillbaka, Malmö får en hörna som blir resultatlös, men vi ser att det gäller att vara på tå och aggressiva i försvarspelet, för de vill gärna gå till anfall ganska snabbt. Några minuter senare är det dags för friläge 2, denna gång är det Calle som vinner boll på mittplan, driver upp och med löpningar runt om så öppnas en väg upp, men avslutet med vänstran är mitt på mv. Ett par minuter senare bra boll från Ogge och Calle kommer loss på högerkanten, men backen hinner tyvärr tillbaka och trycka undan innan det hinner bli riktigt farligt. Här ser vi dock att i ren löpduell så är vi snabbare. Det ska vi utnyttja mer. En stund senare blir det lite flipperspel i vårt straffområde när en Malmöspelare gör en bicycleta som iofs inte går på mål men till en annan Malmöspelare som dock inte får till något avslut. Efter halva halvleken får vi inte iväg en inspark tillräckligt i motvinden och Malmö kan anfalla och gör det bra, men Dennis står bra placerad och skottet är inga problem. Kort därefter ett bra anfall på vår högerkan där inspelet blir farligt, men deras målis kan tippa den förbi våra anstormande spelare. Bara några minuter senare så kommer ett mål från skolboken, nere från backlinje, Alex till Jonte, ut till Jonne, Matte löper ut mot kanten får passningen löper ned mot kortlinje, spelar in mot Calle som avvaktar sin löpning till han ser Matte är i läge och tempoväxlar perfekt när bollen är på väg in och trycker in den 1-0, mycket snyggt fotbollsmål. Direkt efter avspark vinner vi bollen igen och rullar upp Malmö fint, men avslutet går dessvärre i täck. Lite senare en bra sekvens av Jonne där han blir neddragen och bollen går ut till Calle, här kommer vi nästan i ett 2 mot 1 läge, men domaren blåser för frispark. Den lyfter Matte bra och vi är väldigt nära att nå den innan målisen. Några minuter senare vinner vi en dålig pass i deras backlinje, bra pass över till Jonne som har ett bra läge, men en lite lång första touch gör att målisen hinner ut och täcka, på inlägget som följer nickar Jonte över. Malmö skaffar hörna på slutet efter ett halvfarligt avslut via Sandbyspelare, men den blir ofarlig. Därefter är det paus. Bollinnehavet är ganska jämt, men det är Sandby som skapar de heta målchanserna så ledningen är rättvis, kunde tom varit större.  

Malmö kommer ut i 2:a och försöker öka takten, sätter bl.a in en snabb anfallare. De ökar aggressiviteteten och lägger lite mer längre bollar. Tycker vi har bra koll och de skapar inte så mycket. Efter ca 10 min kommer ett inlägg från deras högersida, Lai är först på boll och ska rensa bort, då kommer en Malmö City spelare sent in med sulan, vilket resulterar i gult, men också ett byte för oss. Lai ut och Noah in (Andy ner som mittback). Några minuter senare får vi ett bra avslutsläge, men det blir alldeles för klent. Vi måste kunna trycka av bättre. Därefter blir det ett mer böljande spel, där kvaliten går ned en del. Efter ca halva halvleken får Calle ett friläge efter fin framspelning av Jonne, men när han drar målvakten så hinner han ned och knipa bollen. Synd för det hade känts bättre med en 2-målsledning. Samtidigt så gör vi ett bra jobb i defensiven, Malmö försöker, men hittar inga öppningar allt pga att vi jobbar tight och rätt i försvarsarbetet. En bra sekvens med snabb utspark från Dennis, gör att vi får 2 halvchanser, men några dåliga touchar gör att det inte blir riktigt hett. Med kvarten kvar gör vi en bra omställning, där Calle kommer förbi på kanten, Malmö får bort inspelet, men bollen kommer till Jonne som drar till direkt, dock lite snett, fast där dyker Matte upp och styr den mot mål och målvakten räddar på något mirakulöst sätt. Hörnan slå Emil O och Ogge kommer upp snyggt och knoppar in 2-0. Lite mer böljande spel, men Malmö kommer fram i ett anfall där de avslutar från distans, ett skott som egentligen hade gått utanför, men touchar Ogge och går mot mål, fast då sträcker Dennis ut och tippar bort bollen. Med ca 10 kvar gör vi ett byte, Jonne ut och Pontus in. Med några minuter kvar får också Pontus ett bra läge efter fint inspel av Emil O, men är någon dm för sen. Därefter ett dubbelbyte för att få in fler friska ben, Matte och Emil O ut och Davve och Eric N in. Det händer inte mer i matchen och det slutar med en bra 2-0 vinst.   

Vi behövde verkligen den här vinsten. En bra match från vår sida, där vi inte släppte till några heta målchanser, men visst en del avslut från längre distans lät vi Malmö ta, men de fixar Dennis. Själv skapar vi ett antal bra chanser och vi kunde gjort något mål till på dem. Försvarsspelet satt riktig bra, där det kollektiva jobbet gjordes hela matchen

Kort vila, då det är match igen på Torsdag, borta mot FC Trelleborg. Hoppas se lite Sandbyfans på Ymorvallen då. Matchstart 14:00. 

FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info