Hoppa till sidans innehåll

190530 FC Trelleborg - Herrar A

03 JUN 2019 14:00
SPÄNNANDE IN I DET SISTA
  • Uppdaterad: 03 JUN 2019 14:16

FC Trelleborg dagens motståndare såg jag i kvalet förra året, bra fart och snabba omställningar hade de då, ett riktigt bra lag, men de har haft en lite tung start med 1 vinst 3 oavgjorda och 3 förluster. Det vi hör om dem är att de är tunga att möta, med mycket hårt jobb. Som vanligt lite ändringar sedan sist, Lai borta pga av skadan sist, Jonne också borta, Crona tillbaks efter sjukdom och Noah in i startelvan. Hoppas vi kan ta med oss det stabila spelet sedan sist.

Vi startar med Dennis, Alex AN, Andy, Ogge, Axel, Emil O, Crona, Jonte, Matte, Calle och Noah. Vid sidan Davve,  Olof,  Jeppe, Daniel, Hannes, Anton och Emil J.

Matchen startar och direkt ser vi att planen är inget vidare, bollen studsar okontrollerat hela tiden, det leder till bolltapp. Just i en sådan situation jobbar Trelleborg så småningom fram en hörna som blir resultatlös. Sandby har lite mer boll och lite bättre intentioner i spelet, men dessvärre tar vi en del felaktiga beslut vilket gör att chanserna inte blir så farliga. Efter 8 minuter kommer första chansen, fin omställning, där Calle spelar ut den till Emil som spelar snettinåtbakåt till Calle, men tyvärr gör den dåliga planen att bollen studsar till innan skott och det blir ingen träff på bollen. Lite därefter får Trelleborg ut bollen på sin vänsterkant, inget farligt i sig, ett lyft in i mitten och där ligger vi för långtifrån deras nr 11 som skickligt skarvar in 1-0. Som sagt skickligt avslut, men han är ensam däruppe, det ska vi kunna plocka bort. Direkt på avspark skapar vi ett anfall på vänstersidan, men Mattes inlägg går över Calle. Spelet böljar lite fram och tillbaka, inget riktigt tryck från något av lagen. Vid nästan 20 kommer Crona fram fint på sin kant, men inspelet når inte Calle som är i bra position. Trelleborg kommer fram ett par ggr på kanten, vi ser direkt att det är ett långt inlägg mot bortre de söker, vi finns på plats, men det är något vi måste hålla bra koll på. Efter att spelet varit ganska jämt tar vi över mer och mer, nu väntar vi bara på nästa riktigt bra chans. Ett bolltapp på mittplan leder till en Trelleborg omställning, men Dennis är bra med och räddar. Sista 5 händer en del, först ett fint inlägg från höger där Jonte nickar och där är det riktigt nära en kvittering. Kort därefter är det farligt igen när Crona bryter in från sin kant och skjuter från distans i utsidan av stolpen. I nästa sekvens är det Trelleborg som kommer fram, som vanligt lyfter de ett långt inlägg, men vi lyckas inte få bort bollen som nickas in i mitten, avslut i stolpen och på returen slår de in den i mål, 2-0. Det händer inte mer i halvleken och det känns tungt att ligga under med 2 bollar. Helt jämnt i chanser, ett litet övertag i spelet till oss, betyder att vi måste vara mer effektiva.   

2:a halvlek börjar och det är Sandby som tar tag i taktpinnen direkt, vi etablerar spel på deras planhalva och har några inlägg, dessvärre rakt i målvaktens famn eller när vi är 1 mot 4-5 i deras straffområde. Bättre kvalite och mer rätt beslut, så har vi bra möjligheter att skapa farligheter, nu blir det inte så mycket av det. Vi gör ett byte, Alex ut och Emil J in. Efter halva halvleken kommer Calle fram på vänsterkanten, bryter in, men curlningen mot bortre går tyärr över. Bra läge annars. Med ca 20 kvar kommer reduceringen, vi spelar runt i backlinjen, Axel fyller på längs högerkanten slår ett inlägg som går lite bakom inlöpande spelare, men Calle får en fot på den bollen går i en bana mot Noah som drar på volley, det blir en snygg båge i bortre krysset (bilden ovan). Kort därefter är Calle på väg igenom, men backen hinner få en tå på bollen som går till hörna, Vi skapar ett bra tryck med flera möjligheter, en nick, ett distansskott ett par farliga inlägg som vi är nära att nå, men inte den där riktigt heta chansen. Vi gör ett byte till, Noah ut (med känning i baksidan) Olof in. I samband med detta går vi också ned på 3-backslinje och spelar med 2 anfallare. I och med detta blottar vi oss lite bakåt och Trelleborg sticker emellan med en bra chans där de inte får till något avslut. Vi gör ett sista byte Crona ut och Davve in, vi lyfter långt och har något avslutsläge, men får ingen träff så det blir inte farligt. Matchen avslutas med ett Trelleborgsfriläge, när vi har tryckt upp nästan alla, men Dennis plockar den.

Dessvärre händer det igen, vi förlorar mot ett lag som ligger efter oss i tabellen, i en match där vi har ett spel och chanser som borde ge vinst. Just att vi etablerar anfallsspel ett antal ggr och ändå skapar ett antal lägen är bra. Samtidigt så kunde det varit betydligt fler chanser om vi får till sista passningen/inspel/inlägg, både kvalitetsmässigt och i beslutet när man ska slå den. Här behöver vi höja oss.

Nästa match är hemma mot Kulladal. Spelas på lördag kl 15:00. Vi ses väl på Vallen. 

FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info