Hoppa till sidans innehåll

190615 IF Lödde - Herrar A

17 JUN 2019 10:10
BLIXTAR OCH DUNDER
  • Skapad: 17 JUN 2019 10:10

Studentvecka innebär alltid lite stök och kanske inte de bästa förutsättningarna, samtidigt så måste vi ändra trenden, vi behöver verkligen poäng. Att då möta ett formstarkt Lödde som bl.a. slog ut Landskrona BOIS ur DM i veckan är ingen lätt uppgift, men å andra sidan inte omöjlig. Några spelare borta sedan förra veckan, så vi startar enligt nedan.

Dennis, Axel, Eric N, Ogge, Anton, Emil O, Crona, Andy, Matte, Calle och Noah. Vid sidan Davve,  Olof,  Daniel, Jeppe och debutanterna Edvin och Edward.

Vi börjar matchen riktigt piggt och har mest boll och bäst spel i början. Redan i 2:a minuten bryter vi en pass högt upp och ska ställa om, men den hala planen, som dessvärre släpper hela tiden ställer till det och det blir ingen riktig farlighet. Minuten senare så är vi framme igen, Axel tar sig förbi på kanten spelar in den mot Calle som rullar tillbaks till Andy som lyfter mot bortre, men Målvakt Lindstedt får fingertopparna på den och tippar till hörna, som blir resultatlös, men vi jobbar fram en till direkt därpå och den är Ogge först på, men får snedträff med pannan och den går utanför. Vi jobbar på och har bra koll, tror vi, för efter 9 minuter kommer 1-0. En lång boll som går över Anton och deras ytter kommer förbi och slår ett inlägg som den målfarlige Ingheden nickar in enkelt, här kommer de förbi alldeles för enkelt, vi tappar markering i hemåtlöpet, och det blir för enkelt för dem att sätta dit den, även om inlägget är av väldigt bra kvalité. Så typiskt, vi börjar bäst och de gör mål på första läget, det är precis det vi inte behöver. Ett elände kommer sällan ensamt, några minuter senare tar sig Andy för baksidan och sätter sig ned när bollen gått ut, lite behandling också försöker han igen, men det funkar inte utan blir byte, Andy ut Pontus in. Precis därefter kommer 2-0, en Löddehörna som vi spelar bort, den går en bit ut, de spelar ut den mot kanten och in i vårt straffområde igen, där lyfts den snyggt bort i bortre burgaveln utom räckhåll för Dennis, ett ruggigt effektivt Lödde så här långt. Spelet är jämnt, inte några direkta chanser för någon, vi får en frispark mitt på deras planhalva i minut 27, samtidigt så bryter domaren för åska och det blir 10-15 minuter avbrott. När väl spelet kommer igång igen så blir frisparken lite farlig, vår spelare får en tryckare i löpningen och krockar med målisen (innan eller samtidigt som han boxar ut bollen) och som vanligt blåses det för målvakten, man kan undra varför. Vi jobbar fram något bra anfall, bl.a. vid ett tillfälle då Crona skjuter en bit utanför straffområdet, men inga större problem för målvakten. Lödde tar över mer av spelet, men inga farligheter, men de kommer ofta fram till inspel/inlägg, vi har bra koll, men vi vill helst undvika det, för till sist så kan det studsa rätt för dem.  Halvleken slutar. En jämn halvlek om tittar över 45 min. Början till oss och slutet till Lödde, resultat hittills speglar inte matchbilden. Nu gäller det att lyfta oss lite och skapa någon chans till.

Vi börjar 2:a med ett fint anfall på högersidan, Emil ut till Noah som driver in i boxen, men det är också här man ser varför vi har svårt att skapa chanser, 2 ganska långsamma löpningar in mot mål i passningsskugga hela tiden och därför hittar vi heller ingen möjlighet till ett bra inspel och chansen rinner iväg. Det har sett ut på samma sätt tidigare i matchen, detta måste vi ändra på med rejäla löpningar in i box som skapar läge och ytor. Någon minut senare så kommer vi fram igen på högersidan, bra här är att vi 5 spelare inne i box, men då ska det göras en sista dribbling och vi tappar boll, synd på ett  bra läge för inlägg. Precis som i 1:a börjar Sandby bäst, precis som i 1:a jobbar Lödde sig sakta in i det. En lång Löddehörna nickas utåt, spelas in längs marken och styrs utanför, en bra variant (om det nu var det). Ett onödigt bolltapp på mitten och Lödde anfaller på sin vänstersida, en tempoväxling in i straffområdet och en misslyckad glidtackling också är det straff, den sitter och 3-0 är ett faktum, då är vi i 8:e minuten av halvleken. Här går luften ur oss en del, visst vi försöker, men Lödde kontrollerar ganska enkelt för vi har inte den energi som krävs för att sätta den hårda press som behövs, ganska förståeligt såsom matchen utvecklat sig. Vi jobbar ändå fram en frispark i bra läge och direkt efter det en hörna, Vi är där och fightas, men vinner inte riktigt duellerna. Vi gör ett byte till, Matte ut och Davve in. Efter ca halva halvleken så kommer vi fram på högerkanten, in till Crona (tror jag det är) som skjuter i täck och över, efterföljande hörna studsar runt i straffområdet, men Lödde får bort den. Precis efter ställer Lödde om och får ett friläge som via Dennis går över.  Hörnan blir farlig, men Dennis tar nicken. Lödde gör ett mål som helt rätt blir avvinkat för offside. Nu börjar vi bli lite trötta i benen samtidigt som Lödde tycker det är hur kul som helst och trummar på. Lödde får ytterligare ett läge där Dennis gör en bra räddning. Med kvarten kvar gör vi ett trippelbyte, Noah, Calle och Pontus ut och Jeppe, Edward och Olof in. De nyinkomna skapar fram ett fint anfall, men sista inlägget hamnar hos målvakten. En Löddehörna lite senare nickas först mot mål där Dennis räddar men sedan trycks returen in, 4-0. Med 5 kvar jobbar vi fram en hörna efter bra löpning av Olof. Hörnan boxas ut till Ogge som trycker av tätt över. Direkt därefter anfaller lödde och gör naturligtvis mål på sin chans, 5-0. Därefter händer det inte mycket och slutsignalen ljuder.

Vi startar båda halvlekarna bäst, spelar jämnt med Lödde ute på plan, men de har ett anfallsspel som vi saknar. Bra rörelse, överlapp, inspel/inlägg gång på gång, då kommer också målen även om det blev något för mycket idag. I den delen är det klasskillnad mellan oss idag och där har vi något att lära av.

Så är det ofta när botten och toppen möts. Vi spelar bäst och de går upp och gör mål, vi får skada och tvingas till byte och lite efter kommer 2.an. Som topplag bryr man sig inte om motståndaren har lite mer boll och skapar något läge, man är så trygg i sitt kunnande, som bottenlag så blir varje motgång som mål och skador ytterligare en smäll på självförtroendet. Nåja, Lödde borta var väl inte där vi skulle plocka poäng och vi får lyfta på hatten för ett riktigt bra lag. Dennis valdes till Sandbys bästa spelare och han gjorde några riktigt bra räddningar så den var honom väl unnad.

Hemmamatch mot Tomelilla på Onsdag kväll kl. 19:00. Killarna behöver allt stöd de kan få i en s.k. sexpoängsmatch.

Vi ses väl på Vallen på Onsdag. 

FORZA SSIF

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info