Hoppa till sidans innehåll

190619 Herrar A - Tomelilla IF

21 JUN 2019 15:50
AVGÖRANDE I SLUTSEKUNDERNA Dagens motståndare Tomlilla är sista laget vi möter i denna serie. Vi ligger lite pyrt till och behöver börja vinna matcher för att ha en möjlighet att stanna kvar. 10:e platsen vi ligger på nu innebär degradering.
  • Skapad: 21 JUN 2019 15:50

Lite förändringar sedan sist.

Vi börjar med Dennis, Andy, Eric N, Ogge, Anton, Jonne, Crona, Jonte, Matte, Calle och Noah. Vid sidan Davve,  Olof,  Daniel, Emil J, Måns och Alex H (Hylander) Gott att se honom tillbaka efter knäskada.

Matchen börjar lite trevande, båda lagen försöker att skapa ett eget spel, men har lite svårt att få till just det. Första skottet blir Tomelillas, men det är långt utifrån och ger inte Dennis några problem. Efter knappa 10 min. får vi vår första bra möjlighet, en inspark från Dennis som förlängs av Jonte och Jonne löper förbi, men får en liten tryckare precis i skottögonblicket så avslutet blir lite svagt och målvakten räddar. Tomelilla har lite mer av spelet och kommer fram i något halvläge, men också ett bra läge där de löper in bakom mittback, men Dennis gör en bra räddning. Vid ett annat läge är det lite flipperspel i vårt straffområde, men vi reder ut det med ett bra jobb. Efter dryga 25 har vi ett bra omställningsläge där till sist Crona kommer fram och avslutar, i täck dock. Vi vinner tillbaks bollen direkt och anfaller, får ett inkast långt ned till höger. Lite trängsel efter inkastet, men ut med bollen kommer Jonne och slår ett inspel mellan back och målvakt, där kommer Crona i full fart och trycker dit den, 1-0. Snyggt fotbollsmål och skönt att Crona får sätta dit en. Det går några minuter sedan vinner Eric en duell, slår ut den till Jonne som avancerar och ser att Calle löper in och slår ett tidigt inspel längs marken, där kommer Calle i full fart och stöter in 2-0, riktigt snyggt igen. Här ser vi en förändring sedan de senaste matcherna, vi har full fart in i box och då är det lättare att få avslut. I 39:e minuten sätter Matte sig ned, nån känning och det blir byte, Axel in. Några minuter senare gör Noah en bra prestation, vänder bort en motståndare, vinner en duell och frispelar Jonne som gör ett snyggt mål, som dessvärre blir felaktigt avvinkad för offside. Var är VAR när vi behöver det? Det händer inte så mycket mer i halvleken. Bra spel från oss, men en jämn halvlek där också Tomelilla varit framme i en del chanser. Vi gör ett bra jobb defensivt och försöker vara täta. När vi anfaller gör vi det med bra fart och bra löpningar, det är därför vi lyckats göra 2 mål.

Tomelilla gör 2 byten i paus och byter någon position. Vi startar med en omställning som inte leder till något. Tomelilla börjar lyfta lite längre bollar och skapar några halvlägen. Någon minut senare vinner Noah en duell och stöter fram bollen mot Calle och vi är cm från att få ett friläge. Minuten senare är det dags för ny chans, utspark Dennis, Andy nickskarvar, Noah tar ned och slår ut mot Jonne som löper sig fri, men första touchen blir lite lång och målisen hinner ut. Vi har redan skapat flera bra lägen och det har bara gått 8 min. 2 minuter senare är det tyvärr 2-1. Vi blir lite passiva i egen box där ett inlägg får tas ned passas vidare till spelare med fart, som egentligen börjar komma ur vinkel, men som kastar sig och får en tå på bollen som rullar förbi Dennis i målet. Synd för vi har haft bra koll på de långa bollarna tidigare, men de gör det också bra. Vi tappar lite någon minut, men sedan skapar vi nästa läge, en bra boll från Jonte där Calle löper fint, lyfter den över backen och kommer fri, bollen studsar och det blir ett lite svårt avslut som målvakten räddar.

Därefter får vi en frispark som slås lite kort och de nickar undan och får en farlig omställning. Några minuter senare får vi en hörna, det blir en kort, Calle tar sig fram på kanten slår ett hårt inlägg som Jonte nicktouchar, men han hade behövt lite mer träff för att få den på mål, riktigt bra läge. Chanserna forsätter att skapas, nästa är Tomelillas där de trampar in från sin högerkant och skjuter ett bra skott som Dennis får fingertopparna på och tippar till hörna. Nästa gång är det vi som har ett bra läge, men passnigen fram till en fri Jonne blir lite lång och målvakten hinner få fram en fot och bryta. Vi gör ett byte, Jonne ut och Davve in. Tomelilla har ett bra anfall som nickas precis utanför, men tror Dennis hade tagit den, verkade som han hade koll. Lite efter skapar vi ett bra läge igen, inkast på vår vänsterkant där Noah springer sig fri längs kanten och lyfter in till Calle som drar iväg ett skott i bra läge, men tyvärr en fot emellan.  Bara någon minut senare skapar vi ett jätteläge, Noah drar ifrån på mittplan och får en rejäl tröjdragning (som är solklar varning, den väljer domarteamet dock att inte ta trots att man är välplacerade) spelar ut till Crona som avslutar, målvakten räddar, bollen studsar flera ggr och kommer ut till Jonte som skjuter, målvakten räddar igen, sedan kombinerar vi fint och Jonte är cm från att bli fri. Här borde vi avgjort. Vi gör ett dubbelbyte, Crona och Anton ut, Emil J och Alex H in. Vi närmar oss 40 min och än så långe har vi haft bra koll på dem och deras inspel och vi har skapat en hel del chanser/halvchanser, mer än väl för att ha satt dit 3:an, men vi ser också att energin börjar ta slut, vi börjar se lite trötta ut. Nu kommer Tomelillas forcering, de lyfter in boll på boll och får en del avslut, mycket folk i box så det är svårt att få dit den, men känns inte helt säkert.  Med 20-30 sekunder kvar av ordinarie speltid gör Dennis en bra räddning på skott utifrån, han blir liggande.  Snabb behandling och upp, då får vi reda på att det är minst 4 min kvar, konstigt inga avbrott mer än detta på Dennis och några byten, då kan man undra var de 4 minuterna är. Ett bra spel håller på att friställa Jonte, men spelas ut till vårt inkast av Tomelilla. I 93:e minuten slår de ett långt inlägg som går över Ogge och de tar ned och spelar fram till en spelare som trycker in den till 2-2. Det blir en situation till i matchen där Tomelilla lyfter in ytterligare en boll, men det först ruff mot Ogge och sedan mot Dennis så det blir vår frispark. Sedan blåses matchen av.   

Otroligt tungt att tappa den här matchen. Vi kan konstatera att vi har just nu inte marginalerna med oss. Matchen i sig var jämn, så utifrån det perspektivet var inte oavgjort orättvisst. Tomelilla var bäst i början, skapade en del chanser/halvchanser, men efter en stund börjar vi skapa lägen och de är mer öppna, det är därför vi gör mål, dessutom felaktigt offsideavvinkade målet. I andra skapar vi flera chanser för 3:an som antagligen stängt matchen, men lyckas inte få dit den och sedan kvittering i slutminuten. Men positivt är att vi var tätare bakåt och vi skapade mer chanser, det tar vi med till nästa match.

Hemmamatch mot Balkan Måndag den 29/6 kl. 19:00. Killarna behöver allt stöd de kan få i ytterligare en s.k. sexpoängsmatch.

Vi ses väl på Vallen på Måndag. 

FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info