Hoppa till sidans innehåll

190624 Herrar A - FBK Balkan

28 JUN 2019 10:11
DÅ BÖRJAR VI OM Nu vänder serien och det är dags för Balkan igen. Vi har revansch att utkräva för 1-0 förlusten i premiären, men vi vet att det är ett väldigt spelskickligt lag vi möter, vi skapade inte mycket i förra matchen mot dem.
  • Skapad: 28 JUN 2019 10:11

DÅ BÖRJAR VI OM

Nu vänder serien och det är dags för Balkan igen. Vi har revansch att utkräva för 1-0 förlusten i premiären, men vi vet att det är ett väldigt spelskickligt lag vi möter, vi skapade inte mycket i förra matchen mot dem, de gjorde iofs inte de heller. Deras mål kom i början av 2:a på en hörna. Vi har en del frånvaro pga resor och dagen line up ser ut enligt följande.

Vi börjar med Dennis, Axel, Eric N, Ogge, Anton, Jonne, Crona, Jonte, Andy, Calle och Noah. Vid sidan Daniel, Emil J, Emil O, Hylander, Armin (härligt att se honom tillbaka) Edvin (första gången med i truppen, tror jag) och Elias (även han debutant) .

Matchen startar med ett ganska stort bollinnehav till Balkan, de visar verkligen hur bollskickliga de är och vi får ägna oss åt att stänga ytor, det gör vi å andra sidan bra, för de kommer inte fram i några farliga lägen. I 5:e minuten skapar vi första läge, en lite längre boll från Ogge som Calle löper loss på, men den är lite dålig vinkel och avslutet går en bit utanför. Lite efter är det Balkan som kommer fram på sin högerkant, men Dennis styr bort deras inspel. Ett bra inlägg från Jonne efter dryga kvarten är Calle nära att nå, men den slinker förbi. Efter 20 min får Balkan sin första rejäla chans, efter att ha vunnit 2-3 motlägg petas den fram till löpande spelare som kommer i straffområdet och skjuter, men Dennis gör en bra räddning. Efter ca halvtimmen slår vi en längre boll som Calle löper på men målisen är långt ute och nickar bort, tyvärr är vi steget efter på andrabollen, för målet var ju ledigt.  Calle får en varning för en ganska lätt förseelse, minuten senare dras Jonne ned i ett omställningsläge, bollen går vidare till Noah och vi är 2 mot 2, men domaren visar noll fotbollskänsla och avvaktar inte utan blåser av. Bedrövligt. En stund senare tappar vi deras högerback som smyger in, men en dålig första touch gör att det inte blir farligt. Lite efter det drar vi upp ett anfall efter bollvinst på egen planhalva, bollen ut till Calle som stuckit på högerkanten, Noah sätter full fart mot första och får med båda mittbackarna, inspelet går mot honom men ena backen kastar sig emellan, bollen tar på handen, kunde varit straff. Dessutom synd att Calle inte ser Crona som är helt ensam i bortre delen av straffområdet. Det händer inte så mycket mer i halvleken. Balkan har mest boll, har en bra chans och några halvlägen, vi har också några halvlägen. Så en ganska jämn halvlek, men frågan är hur mycket energi det tar att springa och stänga ytor så mycket som vi gör.

2:a börjar på sämsta sätt för oss (precis som förra mötet). Frispark efter en minut till Balkan precis utanför vårt straffområde. Den skruvas in snyggt, av seriens troligtvis vassaste fot, stolpe in och 0-1 är ett faktum.  Efter målet går vi ned oss lite, precis som vi gjort i de senaste matcherna när vi fått ett baklänges mål. Några minuter senare är det farligt för Balkan när Dennis ska rensa, men gör det rakt på Balkanspelare och bollen studsar ut till deras 9:a som har öppet mål, men Ogge hinner tillbaka och sparkar undan lite innan mållinjen, dessvärre springer han rakt in i stolpen också och blir liggande. Sedan händer en konstig sak, Ogge som låg utanför plan vid skada har plåstrats om och står vid sidan och är klar att hoppa in, vi frågar domaren om lov att komma in, men han skakar bara huvudet att det går inte. Helt omöjligt att förstå varför, under denna period skapar också Balkan ett jätteläge. Nästan en minut senare är det ok för Ogge att komma in igen. Efter knappa 20 gör vi första bytet, Emil O in och Jonne ut. Med dryga kvarten kvar får Noah känning i baksidan och vi gör ett dubbelbyte. Noah och Anton ut, Armin och Emil J in. Ogge har problem efter sitt möte med stolpen och några minuter senare blir det byte igen. Ogge ut och Hylander in. I samband med detta går vi ned på 3-backslinje och det börjar öppnas upp lite ytor. Balkan får första läget, men Dennis är ute och avstyr.  Minuten senare är det dags igen, men Dennis gör en jätteräddning.  På hörnan som efterföljer vänder vi snabbt på spelet och har ett bra kontringsläge, men sista passningen fastnar på deras sista back. Minuten senare kommer den stora möjligheten, en skarv från Calle friställer både Armin och Hylander som rusar mot mål, men då snubblar Armin som är bollhållare och vi tappar bollen.  Med dryga 10 kvar börjar Hylander halta, troligtvis knäet som spökar, efterson vi utnyttjat alla våra byten får vi avsluta med 10 man. Vi försöker verkligen, men stressar lite för mycket och får inte till något riktigt farligt. I sista minuten kommer 2:an på en kontring av Balkan och lite efter går slutsignalen.

Ett bättre Balkan än i premiären, är väldigt skickliga på att hålla bollen och är numret större än oss i den här matchen, Vi är ofta ett litet steg efter och får då inte riktig press på dem. Men vi håller ändå 0-1 fram till 93:e minuten och med lite flyt så hade det kunnat gå vägen. Men vi får titta framåt och försöka avsluta med en 3-poängare.

Sista matchen innan sommaruppehållet spelas mot IFK Trelleborg på Vångavallen (där spelades det Allsvensk fotboll förra året). Spelas på Lördag 29/6 kl 14:00. Vi hoppas på en del Sandbyfolk på läktaren.

FORZA SSIF

Skribent: Michael Paradis

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info