Hoppa till sidans innehåll

190629 IFK Trelleborg - Herrar A

03 JUL 2019 16:07
ÅTERIGEN AVGÖRANDE I SLUTET. På Vångavallen spelades allsvenskt förra året, nu är vi här. IFK Trelleborg var ett av de lag vi lyckades slå under första halvan, det var en bra match från vår sida.
  • Skapad: 03 JUL 2019 16:07

ÅTERIGEN AVGÖRANDE I SLUTET.

På Vångavallen spelades allsvenskt förra året, nu är vi här. IFK Trelleborg var ett av de lag vi lyckades slå under första halvan, det var en bra match från vår sida. Nu inför sista matchen innan sommaruppehållet känns vi lite slitna och det är några borta och några med småskavanker. Dessutom så är det riktigt varmt idag, termometern passerar 28, så man kan inte bara rusa iväg utan måste hushålla lite med krafterna också.

Vi börjar med Dennis, Axel, Eric N, Ogge, Emil J, Jonne, Jeppe, Jonte, Matte, Calle och Noah. Vid sidan Daniel, Anton, Andy,  Emil O, Edvin och Elias.

Precis som senast så ser vi till att täcka ytor och gör det svårt för motståndaren att spela igenom. Innebär också att Trelleborg har lite mer boll så hår i upptakten och får också iväg första skottet, men det är från 25 m och mitt på Dennis, så inget farligt. Direkt därefter jobbar Calle fram en hörna, Jonte är på den men nicken går utanför. Lite senare lyfter Jonte en lång boll till Calle som tar ned i fritt läge, men vänsterskottet blir lite tamt och går utanför. Därefter så tappar vi boll på vår högersida, det blir ett inspel och avslut i ganska bra läge för IFK, men en bit utanför. Vi får se upp med sådana bolltapp. Några minuter senare får vi ett fint omställningsläge, Jonne slår en lite längre boll till Calle som nickar bakåt till Noah som direkt hittar Jeppe på kanten och vi är 2 mot 2, efter några pass till så slutar det med ett klent inspel och vi kommer inte till avslut. Vi går in i sekvens där spelet tappar en hel del i kvalité, dåliga pass, mottagningar osv, det gäller båda lagen. Så här ser et ut till 25 min då Matte har ett bra moment, en tunnel och tar sedan fram bollen fint, slår en öppnande passning till Jeppe (försvararen missar lite i brytningen) som är fri och sätter 0-1 kallt bredvid målisen. Det blir inte så mycket mer som händer i halvleken, tyvärr ett ganska dåligt spel av båda lagen, där IFK har mer boll, men vi stänger av deras möjligheter. Vi har några lägen till omställning, men de slarvar vi bort. Värmen gör säkert sitt till, svårt och jobbigt att driva tempo.

Trelleborg gör ett dubbelbyte i paus, man vill säkert få lite mer fart i spelet. Andra halvlek börjar med att en Trelleborgare går rakt in med sulan mot Axel, kunde varit gult där. Annars är det Sandby som tar tag i taktpinnen i början av halvleken. En frispark i hyfsat läge, en hörna och en del etablerat anfallsspel, men våra inspel saknar kraft och precision. Vi kommer återigen fram i ett 2 mot 2 läge där vi inte får ut något vettigt av det. Efter knappt 10 min signalerar Noah för byte, baksidan spökar. Andy kommer in istället. Just Andy nickar vidare en längre boll, där dyker Calle upp, det blir närkamp som Calle vinner, men dessvärre också tveksamt avblåst för frispark, synd för det var ett bra läge. Allteftersom halvleken rullar vidare faller vi längre ned, det ger lite omställningslägen, men hittills har vi inte fått till dem tillräckligt bra. Halvvägs in i halvleken kan vi konstatera att det är mycket ställningskrig, där varken vi eller Trelleborg skapat något rejält. I 30:e har Trelleborg ett farligt läge där de kommer fram på sin vänsterkant och spelar snettinåtbakåt, därifrån styrs den i vår vänstra stolpe. LIte efter gör vi ett dubbelbyte, Matte o Jonne ut och Elias och Emil O in. Med knappt 10 minuter kvar får Trelleborg en frispark ganska långt ute till vänster, ca 20 m från kortlinjen. De slår in den i ytan mellan försvar och målvakt, där springer en Trelleborgsanfallare in och stöter in bollen, fast han är klart offside, men det missar både domare och linjedomare. Hur det är möjligt kan man undra. Trötta spelare försöker och försöker. Trelleborg har ett bra skott som Dennis får sträcka ut på.  Sista bytet görs, Jeppe ut och Anton in. Med bara ett mar minuter kvar får vi ett gyllene läge, bollvinst på mittplan, bra omställning, där Emil O till sist hittar Calle, men han får för mycket fot under bollen i bra läge och skottet går en bra bit över. Det händer inte så mycket mer och matchen slutar 1-1.     

Tapp i slutet igen och oflyt med offsidedomsluten igen, hade vi legat i mitten av tabellen hade det varit lättare att ta, för så är det ju, ibland har man det med sig och ibland emot. Men i det läget vi är nu behöver vi verkligen varje poäng och då känns det extra surt. Sen ska vi erkänna att sett till spelet så är oavgjort rättvist. Trelleborg har en hel del av bollinnehavet och bl.a en i stolpen i 2:a halvlek. Idag skyller vi på värmen när det gäller delen att vi inte kommer upp riktigt i tempo. Vi håller dem borta från att skapa en massa målchanser och vi har själv en hel del omställningslägen. Här har vi dock en del att jobba med, vi kommer alltför sällan till avslut i våra omställningar och idag var dessutom något avslut väldigt vekt, något att träna på inför omstarten.

Nu blir det några veckors sommarlov. Det behöver vi, dels få bort lite småskador, ladda om batterierna. Både fysiskt, men kanske framförallt mentalt. Vi ses i Augusti igen, då vi startar med att möta NIKE hemma.

FORZA SSIF

Skribent: Michael Paradis

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info