Hoppa till sidans innehåll

190804 Herrar A - GIF Nike

08 AUG 2019 16:39
DÅ KÖR VI IGÅNG IGEN . Nu har alla haft lite sommarvila, behövs för att kunna ladda om. Idag är det dags för match mot Nike, som gjort en riktigt bra vårsäsong och ligger i toppen av tabellen.
  • Skapad: 08 AUG 2019 16:39

Vi hade svårt med deras spel, men ändå lyckades nå ett oavgjort resultat trots en utvisad sista halvtimmen i första matchen. Vi är i skriande behov av poäng så det gäller att köra på hårt direkt.

Vi börjar med Dennis, Andy, Lai, Ogge, Emil J, Jonne, Crona, Jonte, Matte, Calle och Noah. Vid sidan Daniel, Axel, Olof, Emil O, Jeppe och Elias.

Kan tänka mig att det diskuterats en hel del om hur vi skulle stänga av Nikes uppspel och det fanns säkert en taktik för det, men det första jag noterade var att deras centrala anfallare som spelade ett targetspel senast började som vänsterback, hmm. Vi börjar med energi och skapar en bra chans redan efter halvminuten när Jonne jobbar fram en frispark som Emil J slår fint och Jonte är cm från att nå för skarv, men den tar istället på en Nikespelare till hörna som dessvärre blir resultatlös. Spelet böljar lite fram och tillbaka, vi spelar oss fint ur en press och skapar ett bra anfall där tyvärr inte passningen kommer på bra löpningar istället tappar vi boll och Nike kontrar, men deras avslut blir tafatt. Det fortsätter på samma sätt, ingen skapar något rejält, men vi har ett fint anfall där bollen går på ett snöre ut till Jonne vars inlägg täcks till hörna, synd för här hade vi bra alternativ i box. Därefter bryter vi fint högt upp i banan, men får inte till sista passningen och det rensas från Nikehåll. Lite senare kommer Nike fram men vi täcker deras skottförsök bra. Några minuter senare vänder Calle bort sin försvarare och vi får en bra omställning 4 mot 3, bollen ut till Jonne som söker Calle igen, men den går lite framför honom, synd, snettinåtbakåt fanns både Noah och Crona som alternativ, bra löpt här. Sen kommer eländet. Inspark för Nike och därefter sätter vi dålig press på Nike som enkelt får lyfta över vår backlinje som är lite spretig, de löper ifrån och spelar mellan backlinje och målvakt mot bortre där det dyker upp en spelare som rullar in 0-1. Typiskt, vi har en bra möjlighet och direkt efter så gör de mål. Direkt efter avspark har vi ett bra anfall där bollen till sist når Jonne som lyfter den över backen och går in i straffområdet och trycker av, men målisen gör en bra räddning till hörna. Spelet är jämnt utan de stora chanserna, Nike kommer förbi på sin högerkant men det blir ganska dålig vinkel och Dennis styr enkelt ut skottet till hörna. Sedan är det vi som kommer fram fint men till sist blir Calle nergjord och vi får frispark hyfsat nära mål, Crona fick bollen i bra läge, men domaren valde att blåsa. Noah slår den snabbt, via ben till Jonne som skjuter i täck, han får tillbaks den och skjuter ur ganska dålig vinkel ska sägas, men den tar i utsida stolpe.  Med bara några sekunder kvar skjuter Nike ett skott som Dennis räddar, dock är de först på returen och trycker in den, fast han var offside så målet blir underkänt. En jämn första halvlek där vi borde haft oavgjort med tanke på vad som skapas på plan. Imponeras emellanåt av vårt onetouchspel där vi kombinerar oss förbi Nike på ett bra sätt, samtidigt som det var länge sedan jag såg så mycket slarv med bortslagna bollar.

2:a halvlek börjar som 1:a slutade. Böljande spel ute på plan, en Emilfrispark där vi inte har centimetrarna på vår sida utan den nickas till hörna. I 8:e minuten kommer 0-2, vi har ett klappklapp spel runt deras straffområde, ett skott täcks, går i en båge till deras högerback som drar en rensning med kroppen vänd mot egen kortlinje, den går perfekt till deras ytter, inspel i mitten där vi bryter, men motlägget går rakt till Nikespelare som kan frispela en annan som kallt rundar Dennis och lägger in bollen i öppet mål. Här studsar verkligen bollen Nikes väg. Vi ger inte upp utan försöker och försöker, har en hel del boll, men utan att få till den riktigt heta målchansen, Nike kommer upp och tar ett avslut från 20-25 m, men mitt på Dennis. Lite efter det tar sig Crona fram fint på sin kant, men målisen tar inlägget. Ett bra passningsspel gör att vi får ett skottläge, men avslutet blir svagt och enkelt för målvakten. I 25:e kommer 0-3 efter en fin dribblingsräd av Nikes Nr 6 som gör bort 3 spelare innan han rullar in målet, lite väl vekt försvarsspel här och egentligen helt ologiskt då vi har haft betydligt mer spel på Nikes planhalva än de på vår. I samband med detta gör vi ett dubbelbyte, Emil O och Olof in Emil J och Jonne ut. Vi går också ned på 3-backslinje. Spelet böljar några minuter sedan gör vi ytterligare ett dubbelbyte, Ogge och Noah ut, Jeppe och Eric N in. Emil O kommer fram och skjuter ett skott från ca 20 m, men återigen är det mitt på målvakten. På slutet blir vi lite långa i laget och Nike är skickliga på att skapa chanser när det blir lite extra ytor. Dennis gör några fina räddningar och det närmsta vi kommer ett mål är i slutminuten där en bakåtpassning av en Nikespelare håller på att rulla in. Matchen slutar 0-3.

Som vanligt så håller vi spelet jämnt ute på plan, men har lite svårt både i egen och i motståndarens box. Räknade passningar under 2:a halvlek och vi har fler passningar mellan egna spelare på motståndarens planhalva än de har på vår, men det hjälper ju inte när det är de som skapar chanser och gör mål. Där är Nike klart bättre än vi och därför också en klar 0-3 förlust för oss. Vi har alltså en del att jobba med boxspelet, lite mer skärpa i passningsspelet också. Positivt är att vi kan hålla boll och kombinera. Nu ska vi nog försöka bli lite cyniska och spela lite rakare emellanåt. Inte mycket att vinka på, 8 matcher kvar i höst, men vi kämpar på.

Nästa match blir mot BK Flagg. Lördag kl 14:00, Dalhems IP. Vi ses väl där.

FORZA SSIF

Skribent: Michael Paradis

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info