Hoppa till sidans innehåll

190810 BK Flagg - Herrar A

13 AUG 2019 17:18
MÅSTEMATCH MED RIKTIGT BRA SPEL. Dessvärre blir vi mer och mer förankrade i botten efter varje förlust, BK Flagg som vi möter idag är ett lag som vi skulle kunna jaga ifatt, men då krävs minst oavgjort och allra helst vinst.
  • Skapad: 13 AUG 2019 17:18

MÅSTEMATCH MED RIKTIGT BRA SPEL.

Dessvärre blir vi mer och mer förankrade i botten efter varje förlust, BK Flagg som vi möter idag är ett lag som vi skulle kunna jaga ifatt, men då krävs minst oavgjort och allra helst vinst. 0-0 slutade förra matchen som var en jämn tillställning med få målchanser, ska väl sägas att Flagg hade den bästa då. Både vi och Flagg har ett bra spel ute på plan, men har svårt att skapa lägen och göra mål. Dags för SSIF att ändra på det idag. 2 Debutanter i truppen, Gustav (senast i  Eslöv) och Olle (Senast i Derby BK, tror jag).

Vi börjar med Dennis, Andy, Lai, Ogge, Emil J, Jonne, Crona, Jonte, Matte, Calle och Noah. Vid sidan Olle, Alex A,  Olof, Gustav, Eric N, Jeppe och Elias.

Spelet börjar ganska avvaktande från båda lagen, det rullas runt för att söka uppspel, men båda lagen täcker av rätt bra. Första möjligheten får Flagg efter 7-8 min. en rensning går rakt till en Flaggspelare som står i boxen, men Ogge täcker föredömligt och det blir hörna. Nästa chans är Sandbys, ett fint kombinationsspel där till sist en passning från Noah friställer Calle, men avslutet går över. Lite senare är vi framme igen, Crona tar sig fint förbi några spelare och passar in till Matte, men återigen går avslutet över. I 25:e minuten kommer tyvärr ett baklängesmål ur egentligen inget alls. Flagg får ett inkast 10m in på vår planhalva, ett mycket tveksamt då det är Flaggspelare som skjuter ut den och svårt att se någon touch. Den kastas över Emil, Lai följer med och täcker inspel, men Flaggspelaren som når den precis innan kortlinjen bara trycker in bollen snettinåtbakåt utan att se vad som finns därinne, men visst går den rakt till en Flaggspelare som träffar ganska svagt, men mellan benen på Ogge och nere vid stolproten otagbart för Dennis. Surt mål, för det känns inte som en chans ens, men samtidigt är vi inte riktigt fokuserade i det momentet. Fram till målet är det Flagg som haft mest boll, men det ändrar sig nu och Sandby tar över mer och mer. Matte kommer fram i ett skottläge, men det blir lite tamt och mitt på målisen. Minuten efter är vi framme igen, återigen Crona som tar sig förbi, bryter in i banan, men även detta avslut blir tamt och mitt på målvakt. Men nu skapar i alla fall, så förhoppningsvis kan vi sätta dit den också. I 40:e gör vi så ett mål, Lai bryter ett uppspel bra, passar fram till Crona, som passar tillbaks till Jonte som lägger den lång, där både Noah och Calle kommer fria, Noah tar den passar sedan till Calle som trycker in den, men det var en liten offside på Noah så målet döms bort. Den var väldigt tveksam för en Flaggback låg långt nere så det blev en mötande löpning som såklart är svårbedömd för linjemannen och även för oss andra naturligtvis. Vi skapar en frispark som lyfts in, på den blir det en dubbelhörna där den andra blir farlig, Ogge nickar till Jonte som kommer med bra fart, men hans nick går en bit över i bra läge. Ytterligare en bra kontring, men återigen är vi lite heta och går offside, annars hade det varit friläge. En jämn halvlek där Flagg hade mest de första 25 min och vi de sista 20. Lite bollövertag till Flagg, men de har inte skapat mycket, ett skott på mål och ett över. Vi har haft 5 bra lägen. Men vad hjälper det, underläge och nu måst vi lyfta oss lite till.

Vi gör ett byte i paus, Matte ut och Gustav in. Sandby tar tag i taktpinnen direkt, redan i 4:e minuten en fin kombination som leder till skottläge för Jonte, men det blir för mycket fot under och en bra bit över. Vi trycker på bra, men än så länge har Flagg lyckats styra bort våra inspel. I 9:e spelar vår högerkant fint fram ett inspel till Calle som tar ner och ska skjuta, men får ingen träff, bollen ut till Noah som skjuter precis utanför stolpen. Just nu är det bara ett lag på plan, vi har bollen hela tiden, men fortfarande lyckas Flagg mota våra inspel. Ett bra lyft över backlinjen, men återigen en centimetersituation där det blir offsideavblåsning. I 21:a minuten kommer då kvitteringen, dock lite dråpligt får sägas, Noah pressar ett uppspel som tar i baken och bollen går rakt till en fristående Calle som lyfter in 1-1. När man räknar passningar inom egna laget på motståndarens planhalva så har vi haft otroliga 90-10 i procent hittills i denna halvlek. Vi gör ett byte, Lai som fått en rejäl stämpling går ut, Alex A kommer in. Vi fortsätter trycka på och en fin passning av Noah håller på att frispela nyinkomne Alex A, men touchen blir lite lång och målvakten hinner ut och knipa den. Vi gör ett byte, Noah med lite känning i baksidan ut och Olle in. Med kvarten kvar händer det som inte får hända. Eget inkast på egen planhalva, vi kastar bakåt, bollen till Dennis som spelar bollen vidare, en lite lång touch gör att vi får slå iväg den, inte bättre än att det går till en Flaggspelare som spelar ut den på kanten, inlägg och där är vi inte riktigt hemma då vi lyft upp folk och de sätter 2-1, så fruktansvärt ologiskt med tanke på hur spelet sett ut. Vi ger inte upp, vi fortsätter att trycka på. I 34:e min har vi en frispark som slås in och Jonte nickar men utan större problem för Flagg målvakten. Minuten senare bryter Crona in och skjuter, dock lite över. Sista 10 ska börja och vi lyfter upp Ogge. Vi lyfter in en frispark där vi touchar över. Vi gör ett byte till Jonne ut och Olof in. Lite senare ytterligare en farlig frispark där Calle är framme, men skottet täcks i sista sekund. Minuten senare är det dags igen, Emil lyfter långt, Ogge tar ned lägger den till Calle som skjuter i stolpen, returen ut till Olle men målvakten räddar skottet. 2 min kvar och en riktigt ful kapning på Ogge som får gå av med knäproblem. Vi får frispark, men ingen varning som det borde varit. Vi lyckas inte få dit den och matchen slutar med Flaggseger 2-1.

Ja, vad ska man säga. Flagg har 2 avslut på mål och 2 utanför (några meter) på hela matchen, vi har 15 varav 6 på mål. Visst ett litet spelövertag i första för Flagg, men vi har ett massivt övertag i 2:a. Kan inte minnas senast jag såg en match där ena laget var så överlägset i spelet. Det ska vi ta med oss, vi står högre i banan och skapar ett helt annat tryck i 2:a. Vi kanske skulle skapat något avslut till, men i stort sett bra spelat, men extremt besvikna över resultatet.

Nästa match är mot suveräna serieledarna LB07. Söndag kl 14:00 på Vallen. Jag kan tyvärr inte komma, men jag hoppas många andra kommer och att skadorna vi fick inte var så farliga. 

Forza SSIF

Skribent: Michael Paradis

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info