Hoppa till sidans innehåll

190824 Kvarnby IK - Herrar A

28 AUG 2019 09:55
ANDRA RAKA. Tyvärr missade jag förra matchen där det blev en fin vinst med klara 3-0 till slut mot serieledaren LB 07 som dittills inte förlorat en match i serien. Fått rapporter om att det var ett riktigt bra spel av oss.
  • Skapad: 28 AUG 2019 09:55

Jag trodde att det skulle vara svårt i den matchen, men tycker också att vi spelat bättre nu i höst än tidigare, så helt omöjligt skulle det inte vara. Framförallt i Flaggmatchen fick vi till mer anfallsspel, lite beroende på hur vi taktiskt placerade oss på plan, men också för att sprang mer och spelade på få touch. Över till dagens match, Kvarnby som bara vunnit en match, mot oss, är ju ett lag man måste slå om man ska ha chans att stanna kvar. Samtidigt har de spelat jämnt med både LB07 och Malmö City de 2 senaste matcherna, så det gäller att vara på tå. Varmt idag, säkert 27-28 grader och dessutom på konstgräs, inte vad man längtar efter precis.

Vi börjar med Dennis, Andy, Lai, Ogge, Emil J, Jonne, Emil O, Jonte, Armin, Calle och Noah. Vid sidan Olle, Alex A, Olof, Crona, Eric N, Matte och Axel.

Vi börjar piggt och redan i 2:a minuten kommer första avslutet, från Emil O, dock över.  Någon minut senare är det Kvarnby som är framme, får till ett avslut som är över och ur lite dålig vinkel. Kvarnby rullar en del i backlinjen men vi stänger av och vinner boll hyfsat högt någon gång och snart får vi ett nytt avslutsläge genom Calle, men återigen över, ganska högt över. I 8:e minuten går Kvarnby till anfall, men Ogge bryter bra, spelar upp, men Kvarnby bryter till inkast, vi tar det snabbt och sedan har vi ett onetouchspel där till sist Noah chippar till Calle som tar med, men bollen som dock rinner ifrån honom, men där kommer Emil O och skjuter, mellan benen på målvakten och det är 0-1. Bra där, även om det studsar vår väg så har vi flera spelare på väg in i box och då går den rätt då och då. Vi pressar bra och när vi vinner boll, så spelar vi snabbt och med få touch på varje spelare, vilket gör det svårt för Kvarnby att tag sig fram i banan. Vi kommer till en del inlägg och vi har oftast bra med folk i box eller på väg in i box. Kvarnby sticker emellan med ett anfall där de på ett inlägg får till en nick, men vi är bra placerade och täcker bort möjligheten. Efter dryga kvarten har vi återigen ett fint passningsspel som slutar med en passning fram till Jonne som blir neddragen i bra läge, vilket resulterar i frispark som vi tyvärr skjuter utanför. Vi har ett antal inlägg och några inspel men vi är några cm från att nå dem för att få till avslut. Återigen bra att vi har flera spelare på väg in, det kommer att studsa vår väg om vi fortsätter så. 0-2 kommer på en hörna där Ogge dyker upp på bakre och kan trycka in bollen i mål, ganska ensam fick han vara där. Återigen är det bra rörelse som skapar ytor. Vi skapar ett fint anfall på slutet där till det slut täcks till hörna. Återigen är det Emil J och hans fina vänsterfot som slår den, denna gång hittar han Jonte som snyggt nickar in 0-3. Det händer inte så mycket mer innan domaren blåser av. En bra halvlek från oss, vi kontrollerar händelserna, vi har mycket boll, bra kombinationer och vi tillåter inte Kvarnby att skapa något. Det är bra att fortsätta så här i andra.

Vi gör två byten i paus, Noah och Jonne ut, Matte och Olle in. Vi tar kommandot igen och Kvarnby ser lite uppgivna ut, i 2:a minuten kommer Calle fram bra och skjuter ett skott som målvakten tippar till hörna. 2 minuter senare är vi framme igen, vinner boll högt, Calle tar sig fram och blir nedgjord i straffområdet, Straff, den tar Jonte hand om och sätter säkert ganska högt i ena hörnet. Nu är det nästan bara Sandby, i 10:e min rullar vi runt, till sist en boll ut till Matte som sätter den mot första stolpen, men Olles avslut (eller om det var Kvarnbyspelare) tar just i den stolpen. Vi kontrollerar det bra, när Kvarnby kommer in på vår planhalva så vinner vi den nästan direkt varje gång. Efter 17 min gör vi ett dubbelbyte till. Andy och Emil O ut, Crona och Alex A in. Vi kör på bra, med få touch i vårt spel och vi är nära att hitta instick flera gånger.  Så kommer 2:a halvlekens coolingbreak och det behövs i värmen. Med 20 kvar är det dags för sista bytet, Armin ut och Olof in. Precis därefter har vi ett vackert anfall. Inkast till Calle, som touchar vidare till Matte som tar med och spelar in till Olle som är helt fri, men här gör mv Armandt en superräddning. På returen är Calle framme men skottet går precis över. Med 10 kvar kommer ett mönsteranfall, En för lång Kvarnbyboll når Dennis som passar ut till Alex, vidare till Jonte och sedan till Matte, ut till höger där Calle hittat en yta, Olof löper in i box, men får inte bollen och backar ut igen, bollen går istället till Olle och då är Olof helt fri till vänster en enkel passning till honom och en fin placering i bortre, nu är det 0-5. Ett par minuter senare hittar vi återigen ett bra spel och Calle drar iväg ett skott precis utanför straffområdet, men det smiter precis över. Vi skapar mer, några minuter senare en så hittar Olle ut till Matte som curlar mot bortre, men den är någon dm utanför. Det händer inte så mycket mer utan matchen slutar 0-5.  

Skönt med revansch för den försmädliga och onödiga förlusten på hemmaplan mot Kvarnby. Idag var det inget snack, Kvarnby hade inget skott på mål, totalt 3 avslut, alla en bit utanför. De har en individuell kvalité, men svårt att få till ett ordentligt lagspel. Iaf i den här matchen. Vi har tagit klara steg i vårt offensiva spel, alltsedan Nike matchen tycker jag.  Vi har mer rörelse, mer onetouchspel , mer instick, mer folk i box osv. Delar som man måste ha för att göra mål o vinna matcher. 8 gjorda och 0 insläppta på de 2 senaste matcherna, bra gjort boys.

Tuff match i nästa omgång, Malmö City borta, konstgräs igen (ganska dålig sådan) och Malmö har efter en dålig inledning klättrat rejält i tabellen. Vi hoppas på mycket Sandbyfolk som kommer dit och hejar.   

FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info