Hoppa till sidans innehåll

190831 Malmö City - Herrar A

05 SEP 2019 15:37
FÖR MYCKET RÖTT. Återigen en varm och fuktig matchdag och återigen konstgräs, sämre än den vi spelade på i förra veckan. Vi slog Malmö City på hemmaplan, skulle vi kunna upprepa det och kanske börja titta uppåt i tabellen?
  • Skapad: 05 SEP 2019 15:37

Lai skadad på träning i veckan och Emil J också borta, dessutom Ogge sjuk hela veckan. Inte de bästa förutsättningarna, men vi har en bra och bred trupp så det ska inte skapa några problem.

Vi börjar med Dennis, Andy, Eric N, Ogge, Matte, Crona, Gustav, Jonte, Armin, Calle och Noah. Vid sidan Olle, Alex A, Olof, Måns, Jeppe, Emil O och Jonne.

Malmö börjar bra och skapar ett läge redan efter ett par minuter, det blir avvinkat för offside men vi ser direkt att Malmö verkligen är på tårna och spelar med mycket skarvar i sitt anfallsspel, vilket är svårt att försvara sig mot. Vi anfaller direkt efter och tvingar fram en hörna, som nickas bort av Malmöspelare och det blir en ny hörna som rensas bort. Vi försöker kontrollera spelet, men är inte helt bekväma med planen och just att försöka kontrollera gör att vi blir lite passiva, samtidigt som Malmö kliver in i boll och bollbana hela tiden, vilket gör att vi vinner inte mycket andra situationer. De tar Malmö hand om. 1-0 kommer i 11 minuten, vi ska lyfta bort bollen, men får inte iväg bollen tillräckligt utan den går till Malmöspelare, en pass åt sidan och sedan en genomskärare som friställer nr 21 som inte gör något misstag, vi är lite på hälarna i denna situationen, nu måste vi lyfta oss. Vi äter oss mer och mer in i matchen. En bra boll från Noah över backlinjen till Armin, som blir avblåst för ruff, helt felaktigt då det är en Malmöspelare som backar in i honom. Drygt halvvägs in i halvleken så har vi jämnat ut spelet helt och börjar ta över med några bra intentioner till bra anfall. Calle blir neddragen i bra läge, men efterföljande frispark går högt över. En bra kombination på högersidan, men inlägget går i famnen på målisen. 2-0 kommer när vi precis varit nära att få igenom ett instick, men det blir en långboll från Malmö, snyggt medtag och tempoväxling i samma moment, fast där är Dennis snabbt ute och det blir ett motlägg som går till deras spelare som fortsätter ned mot kortlinjen, pass snettinåtbakåt till en spelare vi missat, han trycker in bollen i nät. Tusan precis när vi började skapa lägen. Ett bra passningsspel på Malmös planhalva leder till hörna i slutminuten. En fin hörna av Matte som först nickas av någon som jag inte vet, sedan av Eric N i mål. Skönt och rättvist. Händer inte mer utan så slutar halvleken. Vi började för tamt och Malmö var bra, därefter har vi jämnat ut och haft lite mer i slutet. 2-1 i paus speglar matchen så här långt.

2:a startar och vi ser ett än mer aggressivt Sandby, vi vinner fler och fler situationer. Vi håller i bollen bra, även på Malmös planhalva, vänder spel, börjar om när vi inte hittar väg fram. Det ser bättre och bättre ut. Vi vinner boll högt, men dribblar istället för att passa och tappar boll. Efter ca 10 min har vi återigen en bra sekvens, till slut lyfter Noah bollen över backlinjen och där kommer Armin som tyvärr missar nicken, annars var det en bra chans. Vi trycker på, får en frispark i hyfsat läge, ett par hörnor, försöker oss på några instick, men det blir bara nästanlägen. I 20:e kommer så kvitteringen, Malmö slår en passning från höger till vänster, Armin är snabbt framme och bryter för att sedan peta fram till Calle som springer sig loss och rullar in 2-2, helt rättvist, för det har varit mest Sandby i 2:a. Direkt efter gör vi ett byte, Armin ut och Jonne in. Några minuter senare är det dags för nästa byte. Noah ut och Olle in. Därefter ett fint anfall på högersidan där Gustav kommer fram, men Malmöspelare hinner emellan på inspelet. I 30:e hittar vi samma yta, bakom deras vänsterback i trebackslinjen, Gustav kommer fri, men Målisen räddar.  Så typiskt, vi missar bra läge och några minuter senare så tappar vi den spelare vi inte får tappa, deras 21:a. ett inlägg där han smyger bakom och nickar in 3-2. Tungt, men också tid kvar. Nu börjar vi jaga och trycker på en del. Malmö ägnar sig mer åt att kasta sig och har vansinnigt ont varje gång de får en törn, allt för att få tiden att gå. Minuten senare snappar Calle upp en dålig passning och är fri, men blir neddragen metern utanför straffområdet. Målchansutvisning på den. Det övertaget fick vi inte behålla länge, efterföljande frispark har inte hunnit slås förrän vi får en utvisning, det är Olle som slår till en motståndare i magtrakten och han faller direkt och skriker i högan sky. Tror inte det var så farligt och vad som händer där inne mellan spelare vet man aldrig riktigt, men samtidigt lite onödig från vår sida, det gäller att hålla sig kall.  Frisparken då, jo den slår Ogge precis över. Vi gör ytterligare ett byte Crona ut och Alex A in. Tyvärr tappar den röda trion situationen på slutet, först föregående utvisningssituation, sedan linjedomare som vinkar att bollen är ute när den är dm inne, fifty/fiftylägen där Malmö får frispark, sedan till sist ett läge där Malmö kontrar och Gustav tar spelare före boll, klockrent gult kort på Gustav, men Malmöspelaren studsar upp och ger Gustav en rejäl knuff med 2 händer i bröstet. Resultat? Jo gult kort på Malmöspelaren, med tanke på Olles utvisning så undrar man. Konsekvens är det vi alla önskar.  Det händer inte mer i matchen. Tråkig avslutning och det fortsätter att snackas och knuffas efter slutsignalen. Här måste spelare, ledare och domare göra det bättre.

Malmö bättre i 1:a och vi i 2:a, totalt en jämn match. Klart vi tycker att vi ska vinna när vi kvitterar och har mest av spelet, men i ärlighetens namn så hade ett oavgjort resultat varit mest rättvisst. Visst man förlorar en del jämna matcher, men för oss börjar det bli för många. Vi har absolut inte råd med fler.

Nu slipper vi både bortaplan och konstgräs. Nästa match blir FC Trelleborg hemma. På Lördag kl 14:00. Vi ses väl på Vallen.

FORZA SSIF

Skribent: Michael Paradis

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info