Hoppa till sidans innehåll

190914 Kulladals FF - Herrar A

18 SEP 2019 09:51
SPÄNNANDE IN I DET SISTA. 3 matcher kvar och nu är det måstematch varje gång. Det blev en klar 3-0 förlust mot dagens motståndare, Kulladal, i våras. Lite stora siffror som lite berodde på att vi spelade i princip hela 2:a halvlek med en man mindre
  • Uppdaterad: 18 SEP 2019 09:51

Kulladal har efter en svag inledning klättrat rejält i tabellen och ligger nu i mitten, ett rejält lag som är svåra att möta. Det är alltid lite ändringar i laget pga olika anledningar, men just idag var det ovanligt mycket. Dennis och Olle avstängda, Jonte och Ogge skadade, Matte och Emil J sjuka samt Armin också borta, anledning vet jag inte. Men vi har många bra spelare så vi skulle ändå kunna sätta ett bra lag på plan.

Vi börjar med Daniel, Alex A, Lai, Eric N, Axel, Crona, Gustav, Andy, Olof, Calle och Jonne. Vid sidan  Noah, Davve, Måns, David H, Joel  och Emil O.

Det börjar illa, redan efter 3 minuter gör Kulladal 1-0 genom notoriske målskytten Swane. Vi har inkast nästan uppe vid mittlinjen, kastar rakt in i banan, om det sedan är dåligt inkast eller att man inte möter ordentligt är svårt att se, men Kulladalsspelare kliver emellan och frispelar sin anfallare, som inte gör något misstag. Detta behöver vi verkligen inte. Bra dock att vi inte tappar huvudet utan försöker direkt att skapa något med vårt spel. Blir inte något direkt men man ser ambitionerna och det mesta av spelet sker på Kulladals planhalva. Kulladal sticker dock upp några ggr och har några lägen där man nästan kommer till avslut. I mitten av halvleken får vi en frispark vid halvplan, vi lyfter mot mål, den skarvas, men målisen får tag på den.  Efter 25 kommer så kvitteringen, ett riktigt snyggt mål, vi har en del spel, försöker hitta luckor och till sist gör Andy det genom att smita in bakom ena mittbacken som går fram, pass fram till Andy som lobbskjuter snyggt över målvakten till 1-1. Det fortsätter på samma sätt. Vi har mer boll, men Kulladal sticker emellan med något anfall då och då, efter 35 kommer Crona nästan fri, petar förbi målvakten som är sent ute, men bollen rinner ut. I 40 kommer nästa elände. Vi har hörna den nickas bort, vi misslyckas när vi ska lyfta tillbaka bollen, det blir fram och tillbaka innan de slår bollen till en frilöpande spelare, men här följer vi inte spelare i löpet utan tittar boll, vi är inte tillräckligt snabba tillbaka heller, vilket iofs kan bero på att vi stod kvar i förstaläget och väntade på ett nytt inspel. Friläget förvaltas till 2-1. Halvleken avslutas med en hörna till oss där Calle kommer upp fint, men nicken går en bit över. Vi har haft mest av spelet, så 2-1 känns väl inte helt rättvist, samtidigt så måste vi vara mer noggranna och släppa till dessa kontringar. 

Kulladal börjar 2:a piggt och har ett par långskott, inget som är direkt farligt. De kommer också förbi i dålig vinkel och får till ett avslut, men Daniel behöver bara stå rätt, vilket han gör för att mota avslutet. Efter 7 min skriker Kulladal på straff, ett fint medtag av deras vänsterspringare som tar sig förbi Alex A, som touchar till honom lite när han tar sig förbi, vilket gör att han tappar lite av balansen. Visst har man varit med om att det blåses i ett sådant läge, men oftast inte. Vi tar över mer och mer av spelet, när vi väl kommer nära deras straffområde har vi bra rörelse, men lyckas inte riktigt med insticken. Mitt i detta sticker Kulladal upp får till ett avslut, ur lite dålig vinkel i burgaveln. Jonne gör en bra prestation och kommer in från sin kant, men vill ha ett ännu bättre avslutsläge och läget försvinner. Vi slarvar några ggr och tappar boll i fel läge, men Lai och Eric N räddar upp situationerna. Vi gör ett byte, Gustav ut och Noah in. Ju längre halvleken går ju mer av spelet har vi, dock har vi inte fått till någon riktigt bra chans ännu. Kulladal får en frispark långt ut till vänster , slår den hårt skruvad och Daniel får sträcka och tippa den via ribban och ut. Därefter gör vi nästa byte. Axel ut och Emil O in. Precis därefter slår Alex A ett fint inlägg och Calle nickar den mot mål, målvakten är ute på vift, men där dyker en utespelare upp och rensar bort den precis innan mållinjen. Precis efter är vi framme igen, inspel från höger, nära nick, men bollen gör över till Jonne som precis som Kulladals tidigare läge får en touch och tappar balansen, domaren är konsekvent och blåser inte straff denna gången heller.  Vi får ett avslut i sekvensen efter, men tyvärr en bra bit över. Ett par minuter senare kommer återigen Jonne fint fram och efter ett väggspel så får han till ett avslut, men utanför. Nu skapar vi avslutslägen så förhoppningsvis ska även mål ramla in. En frispark med kvarten kvar slår Emil O och den dyker fint, men går precis över ribban och där var inte målisen med. 10 minuter kvar och vi går ned på 3-backslinje. Eric N upp i anfallet. Nu gör vi helt rätt, vi börjar lyfta långt mot Eric o Calle, direkt får vi ett läge när Jonne vänder runt och skjuter precis ovanför. Lite efter är det kramp på honom och det blir byte mot Måns. Vi fortsätter trycka på och Kulladal slår i princip bara bort så fort de för chansen. Calle driver in från högersidan, med ett fint väggspel med Eric kommer han fri, men nu storspelar målvakten och räddar, sedan kommer Olof och tar returen, men ytterligare en kanonräddning.  Minuten senare lyfter vi långt igen, Eric nickskarvar till Calle som håller bort och vänder, men han blir neddragen i avslutsläget och domaren blåser för straff, den är solklar. Emil O tar hand om den, målvakten går tidigt och Emil trycker enkelt dit den, 2-2.

Båda lagen vill gå för vinst, men det blir inte något mer läge, utan det slutar 2-2.

En klart bättre match när det gäller energin än senast mot Trelleborg. Skönt också att bryta trenden med att tappa poäng på slutet och istället vinna poäng på slutet. Gillade också att vi blev mer tydliga i vårt spel när vi lyfte upp en back i anfallet på slutet. Det gav också resultat i flera målchanser. Tittar man på matchbilden så borde vi vunnit matchen, vi har ett spelövertag större delen av matchen. Tittar vi på målchanser, förutom sista 10 där vi trycker på och chansar lite för då skapar vi mest, men annars så är det jämnt. Så vi konstaterar att oavgjort är ganska rättvist, men att vi är närmast en seger, som vi verkligen skulle behöva. Men än är det fortfarande möjligt och det får vi kämpa för. En eloge till domaren också, han var konsekvent och märktes inte mycket. Han tog ett par snack i första som kändes dryga, men kanske också bra för det var lugnt efter det. Inga varningar på en hel match för något av lagen och vi drog endast på oss 7 frisparkar (offside inte inräknat) på hela matchen, då hade vi ändå bra aggressivitet. Bra timing i kamperna med andra ord.  

På Lördag gästas vi av Lödde. Kl 14:00 på Vallen smäller det. Vi ses väl där.

FORZA SSIF

Skribent: Michael Paradis

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info