Hoppa till sidans innehåll

190921 Herrar A - IF Lödde

25 SEP 2019 10:28
VI GER OSS ALDRIG. 2 matcher kvar och idag måste vi med största sannolikhet vinna eftersom Tomelilla har Kvarnby i sitt möte.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2019 10:29

I våras förlorade vi stort, 5-0, i en match där Lödde framförallt visade att de var starka på sista 3:e delen och även att de inte släppte till så mycket målchanser. Nu har vi ju förbättrat vårt anfallsspel ett par klasser sedan i våras så förhoppningsvis skulle vi kunna vara närmare dem idag. Lödde, som jagar kval, ligger just nu 6 poäng ifrån den och måste alltså också vinna för att inte själv spela bort sig från den möjligheten. Några tillbaka sedan sist, men också någon annan borta. 

Vi börjar med Dennis, Alex A, Lai, Eric N, Matte, Ogge, Gustav, Andy, Olof, Calle och Jonne. Vid sidan Noah, Davve, Måns, David H, Joel  och Emil O.

Som så ofta börjar det lite avvaktande, men det är Lödde som kommer fram bäst de första minuterna, skapar bl.a. en hörna. Lite senare är de framme och spelar bort oss på deras vänsterkant, men bollen blir lite lång och Eric bryter, bollen ut till Andy som spelar längs långlinjen till Jonne som vänder upp och spelar rakt vidare till Olof. Även med boll är Olof snabbare än sin back och får en halvmeter på honom, Calle löper fint centralt, avleder först mot bortre, men går mot främre, han får också ett försprång, Olof passar längs marken och Calle stöter in 1-0, ett fotbollsmål helt enligt handboken (om det nu finns någon sådan). Vi fortsätter bra och kommer fram ett par ggr, men får inte till något riktigt avslutsläge. Efter kvarten har Lödde ett bra läge efter ett par studsar i vårt straffområde så får de skottläge, men det går halvmetern över. Efter 20 drar Matte baksidan och får utgå, spel med 10 man några minuter och då är Lödde framme igen och avslutar i bra läge, denna gången en halvmeter utanför stolpen. Noah kommer in istället för Matte. Lödde slår några långa bollar och jobbar på dem. Viktigt att ha koll på dem för när de väl har bollen uppe hos oss är det med tempo, direktpass och instick som de försöker komma igenom. Vi står bra och de lyckas inte, men ju fler ggr de försöker ju större är chansen att det lyckas. Efter drygt 30 skriker Lödde på straff, det är Andy som trycker till och visst är det lite i ryggen och en straff kunde det blivit, men iofs så hade vi exakt samma situation några minuter tidigare då Calle på mittplan blev klart tacklad i ryggen och då blåste inte domaren heller. Sedan gör domaren en besynnerlig bedömning, först blir Jonne nedsparkad, det blir frispark, men kunde absolut blivit kort då Löddespelaren inte är i närheten av bollen. Gustav kommer ut för att ta frisparken, får en vatten flaska tar en slurk, tar ca 2 -3 sekunder och får en varning för maskning. Har aldrig sett något liknande och jag har sett ganska många matcher. Denna varning gör dessvärre att Gustav är avstängd nästa match. Tråkigt. Med någon minut kvar så bryter Lai ett uppspel bra, bollen går upp och en passning till Jonne som löper sig fri och blir nergjord i avslutsläget, Sandby ropar på straff, vilket det borde varit, men Lödde fick inte en tidigare så nu är det oavgjort i sådana lägen. Det händer inte så mycket mer i halvleken utan domaren blåser av. Spelet är ganska jämnt, men Lödde känns tunga när de kommer nära vårt straffområde. Det vill till att vi kan lyfta spelet annars kommer nog detta det bli svårt att hålla.

Vi startar 2:a riktigt bra, redan i 2:a minuten kommer vi fram fint, Olof slår en genomskärare där Jonne dyker upp, men mv Lindstedt gör en fantastisk fotparad. Efter ca 10  kommer en Löddespelare centralt i full fart, Andy går in lite sent, det blir frispark och gult, en till som inte får spela nästa match. Dessutom som lök på laxen så slår de in frisparken och det är kvitterat. Lite surt när vi startat halvleken bäst. Minuten efter tar sig Olof fram fint på vänsterkanten, inspel pch där kommer jonne, men är någon dm från att nå bollen i mycket bra läge. Nu är det vi som är mer aktiva runt dras straffområde, bra löpningar in, men än så länge har vi inte hittat riktigt rätt. Efter 2 kommer kallduschen. Vi är för avvaktande och låter Lödde kliva runt och in i vårt straffområde och ett bra avslut i bortre innebär 1-2, enda gången vi var lite passiva och det blir mål direkt. Nu känns det tungt, vi måste vända annars är div 3 äventyret över. Vi gör ett byte, Jonne ute och Armin in. Lite efter så ändrar vi i uppställningen, går ned på 3 backar och trycker upp mer folk. Kort därefter så har Ogge bollen, hittar Armin som gör sin gubbe går framåt och prickskjuter en fin yttersida via stolpen och in, yes 2-2. Minuten senare är det Lai som drar på sig en varning, lite billig kanske, men ytterligare en spelare som inte får vara med i sista matchen. Några minuter senare kommer Gustav fram i ett fint läge, vänder bort sin motståndare och avslutar, men målisen sträcker ut sina 2 meter och tippar till hörna. Hörnan slår Gustav och den tar i stolpen. Ett par minuter senare så får Olof bollen, letar skottläge och när han väl finner det så är 3-2 ett faktum. Lite senare har Lödde en dubbelhörna, inget riktigt avslut på någon av dem och vi kontrar, bollen kommer till sist till Armin i bra läge, men skottet går utanför. Med ett par minuter kvar bryter Eric, spelar upp till Calle som går förbi en back in i straffområdet, tempoväxling och sedan en fällning och solklar straff.

Den tar Ogge, mv åt ett håll och Ogge rullar in den i andra. 4-2. Sista bytet kommer Olof ut och Emil O in. Det händer inte så mycket mer. Matchen slutar 4-2.

En bra match från vår sida, vår fina 2:a halvlek avgjorde, framförallt vårt omställningsspel, men också att vi är mycket mer rörliga i vårt anfallsspel. Tråkigt med 3 avstängda till nästa match, men vi har en bra trupp, vi kommer att ställa upp ett bra lag på Lördag. Själv missar jag denna högdramatiska avslutning, där vi kan hamna på allt från 11 till 7 plats. Det finns bara ett läge och det är att gå för vinst.

På Lördag sker det i Tomelilla, kl 14:00, kom och heja.

FORZA SSIF

Skribent: Michael Paradis

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info