Hoppa till sidans innehåll

2017-10-05 Damer A - Lunds SK

2017-10-05 23:11
Damer A - Lunds SK : 11-0 (5-0)
  • Uppdaterad: 2017-10-07 00:09

Härlig energi i säsongens sista seriematch! (Benny Fehrlund)

Förutsättningarna inför vår avslutande match i seriespelet är väldigt enkla och samtidigt så svårt att utföra, vinst med minst tio mål för att hålla liv i toppstriden. En vinst med mindre marginal och toppkonkurrenten Dösjöbro skulle kunna plocka fram guldhattarna och champagnen innan deras sista match spelats...
För att kunna förstå svårigheten inför torsdagskvällens drabbning mot kommunkollegan LSK, får vi gå tillbaka till lördagen 6/5 på Dösjöbro IP, likaså den fjärde omgången i årets seriespel. De så fantastiskt duktiga tjejerna från Sandby förlorade då en rafflande match mot Dösjöbro IF med siffrorna 3-1, en match som kunde slutat precis hur som helst, men Dösjöbro är ett bra lag och gick segrande ur striden. Resultatet i denna match innebar att resterande matcher fram till lördagen 19/8, då returmatchen skulle spelas på Sandbyvallen, var tjejerna tvingade att inte bara vinna alla matcher, det behövdes mål, massor av mål. En tuff press att hantera, MEN som tjejerna fixat detta, oerhört imponerande och en sann fröjd för en tränare att se med vilken beslutsamhet de tagit sig an dessa uppgifter. 
Så, tillbaka till matchen mot LSK som inte alls var något undantag. Det kändes på stämningen i omklädningsrummet vid matchgenomgång att det bara skulle bli en vinst med alla de mål som krävdes, fokuserade och laddade tjejer som längtade ut till planen. Fullt ös från början var direktiven, vilket det verkligen blev. Spelarna från Lund hängde inte alls med i svängarna och redan efter fem minuter fick motståndarlagets målvakt hämta ut den första bollen ur nätmaskorna. Vår intensitet och höga press skapade mängder med målchanser, som några resulterade i fler mål och halvtidsresultatet 5-0 är smickrande siffror för LSK.
Andra halvlek kräver att vi gör fem mål och redan efter 6-7 minuters spel kunde ställningen varit 10-0, mängder av missade målchanser efter fint spel. Efter dessa målchanser blir det stiltje i spelet och lite väl stressat anfallsspel för att nå de så viktiga målen. Tjejerna tar sig dock samman och de avslutande 20 minuterna är glimrande, med vilken glöd och passion de genomförs. Med så stort hjärta kämpar alla spelare för varandra och målen börjar återigen trilla in, och när 10-0 målet, till stor glädje och stort jubel går in i nätmaskorna kan man som tränare äntligen få någon form av lugn inombords. Matchen punkteras definitivt med fem minuter kvar att spela, med förmodligen kvällens vackraste mål, ett kanonskott av Josse som borrar sig in i de absolut översta maskorna där stolpe och ribba möts!
Tjejerna har verkligen gjort allt vad de kunnat för hålla liv i serien fram till den absolut sista omgången, och det har lyckats. Nu är det bara att avvakta den sista omgången, som för övrigt spelas på söndag och med matchen Näsum-Dösjöbro i fokus.
Tack tjejer och övriga ledare för en strålande säsong!

Länk till matchfakta

Länk till serietabell Dam Division 2 Södra

Skribent: Stefan Jönsson
Epost: Adressen Gömd

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info