Hoppa till sidans innehåll

2018-04-14 Herrar A - Janstorps AIF

2018-04-15 11:04
2018-04-14 Herrar A - Janstorps AIF 3-2 (0-0)
  • Uppdaterad: 2018-04-15 11:04

Så var det dags för match nummer 2, missade tyvärr premiären men fick rapporter om att at det efter en lite seg inledning blivit bra spel med premiärvinst för Sandbys grabbar. Idag stod Janstorp för motståndet, de vann sin premiär liksom vi, vi vet också att det har gått ganska bra under försäsongen. Tyvärr hade vi en del borta pga av högskoleprov, jobb, resor och annat, så 4 nya in i startelvan. 

Vi startar med Dennis, Ömar, Lai, Yazid, Emil, Jonte, Noah, Matte, Armin, Oskar och Jacob. På bänken, Robin, Tommy, Hannes, Davve och Måns.

1:a halvlek startar och först håller vi bollen någon minut, men sedan tar Janstorp över kommandot, får några hörnor där bl.a en blir farlig då Dennis boxar ut, men det kommer ett skott utifrån som nickas i underkant av ribban. Sandbyspelare tycker att bollen är ute på hörnan och att den nickande spelaren är offside på nicken. Linjedomarens kommentar är att ”Spela ni så dömer jag”. Min kommentar är att ta upp detta på domarutbildningen. Så kommunicerar man inte med spelare om man vill skapa en bra dialog med respekt. Men tillbaka till spelet, Janstorp har ett visst övertag de första 15 minutrarna, men sen jämnar vi ut spelet och första halvlek skapas det inte så mycket chanser. Några fasta på båda hållen, men inga som blir så farliga. Vi klarar deras uppspel på deras target på ett bra sett, det gör det svårt för dem, men när de kommer fram gör de det med många spelare och bra bredd. Vi skapar inte så mycket, men vi har bra löp och intuitioner. Nu måste vi bara göra det lite skickligare.   

Paus och det känns som att vi har mer att ge. 

2:a halvlek startar, nu är vi med från början. Vi blir mer gedigna i spelet ju längre matchen lider. Efter drygt 10 minuter av 2:a så nickar Jonte in 1-0 på en bra slagen frispark från Armin. Men det dröjer inte länge förrän Janstorp har utjämnat. Deras kvicke ytter på högersidan kommer förbi Emil och Lai kommer lite sent in i situationen vilket resulterar i straff och 1-1. Det tar dock inte läng tid förrän vi tar ledningen igen. Allt börjar med en omställning där Matte blir neddragen, vi får en frispark som Jonte nickar mot mål, mv räddar men Armin trycker in returen, 2-1. Men säg den lycka som varar. Några minuter senare så får Janstorp en frispark, vi lyckas inte få iväg den riktigt utan bollen hamnar hos en Janstropspelare som gör 2-2. Vi har ett lite bättre spel än Janstorp och är nära att skapa farligheter flera ggr. Med kvarten kvar rullar vi upp ett bra anfall där vi får fram en hörna. Denna nickas bort, men inte bättre än att Armin hinner upp den rullar bak den till Noah som trycker av och med en liten touch på motståndare trycks den i bortre burgaveln. Sedan lyfter Janstorp långt, men vi lyckas hålla emot halvleken ut och vinsten är ett faktum.

En jämn o tuff match där vi visar att vi har en bra bredd i truppen efter alla ändringar. Vi är täta i vårt försvarsspel och vi har en bra spets framåt.  Janstorp är ett bra lag och de kommer säkert vinna många matcher, dagens match var jämn, men vi vinner lite på poäng. Om det blivit oavgjort så hade det varit ok, men hade vi förlorat så hade det känts orättvist. Vi känns lite giftigare i 2:a. 

Nästa vecka är det dags för derby mot Veberöd, förlust senast i kval så revansch vill vi ha. Gör vi samma fina arbetsinsats som idag så har vi en bra möjlighet. Men det är just det som krävs, Fokus o hårt jobb i 90.

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info