Hoppa till sidans innehåll

2018-05-05 Lunnarps BK - Herrar A

2018-05-06 15:17
2018-05-05 Lunnarps BK - Herrar A 0-3 (0-1)
  • Uppdaterad: 2018-05-06 15:17

En tur ned till Österlen och dagens moståndare Lunnarp. Det är 2:an och 3:an i tabellen som möts, så vi räknar med en tuff kamp. Skönt fotbollsväder, sol, ca 18-19 grader och bara en liten vind. Som vanligt en hel del förändringar i startelvan, 4 byten sedan sist och en del platsbyten till det.

Vi startar med: Dennis, Andreas, Lai, Eric, Emil, Noah, Armin, Matte, Johannes, Bowers och Calle. På bänken har vi Robin, Omar, Kosova, Pontus och Hannes.

1:a Halvlek startar och vi tar direkt tag i taktpinnen. Det blir en halvlek som präglas att ett riktigt bra Sandbyspel. Planerna blir bättre och bättre, det ger oss möjlighet att spela det spel vi vill och är bra på. Fina kombinationer ser vi gång på gång och vi hittar ofta en fri spelare i ytan mellan deras backar och mittfält och efter en kvart är det just en sådan situation som resulterar. Efter ett fint uppspel kommer Bowers fri på kanten, spelar in till Matte som drar ned till kortlinjen och spelar Calle helt fri och det är 0-1. Vi fortsätter med samma fina spel i halvleken och skapar något bra läge till, men lyckas inte göra fler mål. Vi ligger bra i vårt försvarsspel och Lunnarp lyckas inte spela till sig några heta chanser. De har en frispark där de nickar en dryg meter utanför som farligaste chans. Just deras hörnor och frisparkar oroar en del då vi vet att de har ett par huvudstarka spelare.

2:a halvlek startar med ett Lunnarp som sätter lite högre press och ger oss inte möjlighet att starta spelet bakifrån på samma sätt. Det gör att det blir lite svårare att kontrollera spelet som blir mer böljande. Men ganska snart hittar vi vägar upp i planen och då blir det stora ytor för oss att spela på. Med kvarten kvar hittar vi en sådan boll till Matte som vänder upp på halvplan tar några meter och slår en fin genomskärare till Johannes som löper sig fri och lägger in 0-2. Minuten senare är det dags igen, en boll fram till Calle som trycker sig fram, målvakten räddar avslutet, men Calle tar returen och nu är det 0-3. Efter det lyfter Lunnarp upp en mittback, men vi håller dem stången.  De gör ett mål som blir bortdömt pga offside (helt korrekt). I övrigt skapar de inte mer än någon halvchans. Vi har ett friläge till som målvakten tar och några halvlägen till, men matchen slutar 0-3.

En stabil match från vårt håll. Vi fortsätter att vara kompakta i försvarsspelet och släpper inte till så många målchanser. Idag är det extra glädjande att vi skapar en hel del chanser, något vi har haft lite svårt med i tidigare matcher. Vårt kombinationsspel ute på plan är bra och vi vinner också många dueller. Nästa helg är det en tidig seriefinal mot Simrishamn, vi hoppas Ni är många som vill komma och titta.

FORZA SSIF   

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info