Hoppa till sidans innehåll

2018-05-12 Herrar A - IFK Simrishamn

2018-05-13 10:32
2018-05-12 Herrar A - IFK Simrishamn 3-0 (1-0)
  • Uppdaterad: 2018-05-13 10:32

Halvvägs in i vårsäsongen så är det en tidig, väldigt tidig seriefinal. Både vi och Simrishamn står på 4 segrar och 1 oavgjord. Simrishamn är av många tippade som seriesegrare och de var nära ett kval till 3:an förra året. Vi känner inte så till så mycket om dem, mer än att de har några snabba anfallare. Som vanligt lite byte i truppen, men det är vi ju vana vid. Dagens väder är ungefär 20 grader, lite moln och väldigt lite vind, bra fotbollsväder alltså och Vallen verkar bra.

Vi startar med: Dennis, Andreas, Lai, Eric, Emil, Noah, Jonte, Matte, Johannes, Robin och Calle. På bänken har vi Nystrand, Bowers, Omar, Kosova och Pontus.

1:a Halvlek startar och Simrishamn tar tag i spelet, tyvärr hinner det inte gå mer än 3-4 minuter innan Robin fastnar i gräset och vrider sig i smärtor, verkar vara den knäskada han haft innan, hade inte möjlighet att kolla efter matchen, men det kändes inte bra. Simrishamn driver spelet den första kvarten, det visar sig att deras snabba spelare är mer än det, deras ytter är ruggigt snabb och ställer till lite problem för oss. De hittar också ytor mellan våra lagdelar. Men efter en stund så lär vi oss deras spel och stänger till ytorna, samt ligger mer rätt i position för att plocka bort deras snabba spelare. Vi börjar också hitta ett eget spel och kommer fram till ett par halvchanser. Efter halvtimmen så får vi en hörna, den blir resultatlös, ett par minuter senare så är det dags igen, Calle kommer i skottläge och sätter in 1-0. Vi fortsätter att hugga och är flera ggr nära att skaffa oss bra chanser, samtidigt så håller vi Simrishamn borta från de farliga områdena.  Halvleken slutar 1-0.

2:a halvlek blir en halvlek som vi dominerar, redan efter 3-4 minuter kommer 2:an, en fin crossboll från Noah till Johannes, som lurar sin back på första tillslaget och vänder in i banan, ett hårt inlägg längs marken till Calle som trycker in 2-0. Ett riktigt snyggt fotbollsmål.  Simrishamn kommer förbi en gång på sin vänsterkant och gör ett farligt inspel, men Dennis styr ut det och som tur är hamnar bollen hos Emil, Vi är väl samlade, så det är väl därför den hamnar hos Sandbyspelare.  I övrigt kontrollerar vi halvleken bra, vi jobbar hårt och ser hela tiden till att vara på rätt sida boll. Samtidigt så skapar vi en del lägen. Till sist blir det ett riktigt bra läge där Omar spelar fram Calle som sätter in sitt 3:e för dagen. Simrishamn försöker genom att flytta upp mer folk, men inger mer händer och matchen slutar 3-0..

Ytterliggare en riktigt stabil match från vår sida. Vi fortsätter att vara kompakta i försvarsspelet och släpper inte till så många målchanser. Om jag inte minns fel så har inte Simrishamn något ordentligt avslut på mål under hela matchen. Det beror naturligtvis på att vi har en bra backlinje, men också ett fantastiskt bra försvarsspel över hela plan, från anfallare till målvakt. Vi tog också med vårt fina anfallsspel från förra veckan, där vi skapar en del iaf tillräckligt för att göra 3 mål. Nu går vi in en hektisk period. Hittarp (serieledare i div 2) i DM på  Tisdag, sedan serie mot Önneköp på Fredag, Genarp på onsdagen därefter och sedan VMA på Lördagen. Alltså med dagens match, 5 matcher på 2 veckor. 

FORZA SSIF   

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info