Hoppa till sidans innehåll

2018-06-02 Hjärsås/Värestorp - Herrar A

2018-06-04 11:36
2018-06-02 Hjärsås/Värestorp - Herrar A 0-1 (0-1)
  • Uppdaterad: 2018-06-04 11:37

Ny långtur upp till norra Skåne och idag för match mot Hjärsås/Värestorp (H/V). Termometern passerar 30-strecket så det kommer bli en krävande match, där man också får ta med värmen som en del i det hela. Som vanligt en hel del förändringar i laget pga skador,  jobb osv.

Vi startar med Dennis, Eric, Lai, Pontus, Emil, Noah, Jonte, Bowers, Omar, Johannes och Calle. Vid sidan Davve, Oskar, Daniel, Anton och Hannes.

1.a halvlek startar och H/V visar direkt att de vill vinna den här matchen, de försöker snabbt komma fram i planen och gärna fram till avslutasläge. Vi känner av och försöker kontrollera situationen. Det gör vi ganska bra, för även om H/V kommer fram i några halvbra lägen så har vi bra koll på dem. Själva kombinerar vi fint flera ggr, skapar inget hett men ändå är vi framme och hugger några ggr. I den 16:e minuten gör vi ett fint anfall, vi har boll på vår vänstersida, Noah slår en cross till Johannes, som nickar bollen förbi sin motståndare på första touch och sedan spelar snett inåt bakåt till Bowers som placerar in 0-1 intill ena stolpen.  Ett effektivt sätt att dyrka upp försvar. Vattenpaus efter halva halvleken, vilket behövs. Därefter så behärskar vi halvleken väldigt bra vi rullar runt, har bra kontroll och skapar några halvlägen samt 2 frilägen som tyvärr deras målvakt räddar. H/V hotar inte så mycket i andra delen av halvleken. Vi borde nog satt 2.an här, iaf för att lugna oss som sitter bredvid. En bra halvlek från SSIF, men ändå en bit från vårt bästa, frågan är om vi kan lyfta fram det i andra.

2:a startar med en bra sekvens från oss. Vi sätter tryck efter hörna och redan efter 2 min är vi nära att göra mål, men det vill sig inte riktigt. Vi fortsätter 2:a som vi avslutade 1:a dvs med en bra kontroll på spelet och vi skapar också några bra chanser,  bla  så lyfter Pontus in bollen till Oskar som avslutar fint, men tyvärr precis utanför. H/V skapar inte något och nu är det dags för drickapaus. Därefter blir spelet mer chansartat, H/V lyfter mer och mer långt samtidigt som de flyttar upp mer folk, vid ett tillfälle blir det lite farligt, men Dennis är ute och gör sig stor och avvärjer. I övrigt faller backlinjen exemplariskt och motar bort alla lägen. Vi skapar själv några bra lägen, men tyvärr så blir sista touchen inte tillräckligt bra för att göra mål. Det är så halvleken ser ut och matchen slutar 0-1.

Matchen präglas naturligtvis av de yttre omständigheterna, det är inte ofta vi spelar i över 30  graders värme. Tycker vi hanterar det riktigt bra, vi har ork kvar i slutet samtidigt som vi inte släpper till något. En gedigen insats av Sandy, där vi skapar chanser att göra mer än ett mål samtidigt som vi inte get motståndarna så många möjligheter. Vårt jobb ute på plan för att täcka upp är riktigt bra. Fortsätt så, så blir våra chanser att vinna matcher än bättre.

Efter att ha åkt långt i två matcher så är det dags för Sandbyvallen nästa helg och Näsby på andra sidan planen. Blir säkert en tuff batalj, Hoppas vi ses på Vallen.

FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info