Hoppa till sidans innehåll

2018-06-20 Janstorps AIF - Herrar A

2018-06-22 09:18
2018-06-20 Janstorps AIF - Herrar A 3-0 (2-0)
  • Uppdaterad: 2018-06-22 09:19

Sista matchen innan sommarlovet och Janstorp som vi hade en tuff batalj med i våras står för motståndet. Nu gäller det att tända till och ta den bra andra halvleken med oss från förra matchen. En del spelare tillbaka till dagens match.   

Vi startar med Dennis, Eric, Lai, Andreas, Omar, Noah, Jonte, Matte, Armin, Alex och Calle. Vid sidan Nystrand, Bowers, Johannes, Anton och Oskar.

Matchen börjar och det blir en Janstorpfarlighet direkt, ett missförstånd och en för lös bakåtpassning gör att en Janstorpspelare kommer fri och rundar Dennis, men är lite i obalans och lägger den i stolpen. Därefter tar vi över spelet och för det. Det syns att Janstorp vill ligga tätt, spela upp på target och därifrån spela vidare. Det behärskar vi ganska bra, men de är duktiga på att sätta gemensam press och ibland ser det lite stressigt ut, men vi är skickliga och spelar oss ur pressen nästan varje gång. Vi hittar också spelvägar upp, framförallt när vi kan spela på få touch, vilket vi gör ganska ofta. Tyvärr så blir Matte skadad redan i 5:a minuten, stukning tror jag. Oskar in. Lite senare får vi första chans, Calle vänder upp vid straffområdeslinjen och skjuter precis utanför. Ytterliggare en stund senare är det en fin boll ut till Oskar som spelar snett inåt bakåt till Alex som avlutar några dm över. Vi har ett bra nickläge på Armin som felaktigt blir avvinkad för offside. I 30:e minuten får Janstorp en frispark ute på kanten, Oskar nickar undan, men dessvärre rakt på en framrusande Janstorpspelare och bollen går in i mål. 1-0. Vi försöker trumma på, men här jämnas spelet ut, med mycket spel på mittplan. Med drygt 5 minuter kvar gör Janstorp 2-0. Ett skott utifrån som Dennis lämnar en retur på och de är först framme och rakar in den. Det tråkiga är att vi skulle haft en solklar frispark i momentet innan, deras target ger Lai en armbåga rakt upp i huvudet i en duell ( jag har sett det på filmen och det är inget snack om saken), dels vinner de bollen och sedan är inte Lai tillbaka och kan ta returen. Nu är det uppförsbacke. Men vi försöker och skapar ett par halvlägen. Vi kommer bl.a fram till ett tilltrasslat läge där deras målvakt går ut och tar bollen, ganska säkert utanför straffområdet för han släpper bollen direkt, men domaren är allt för långt borta för att se. Paus och underläge 2-0 i en halvlek där vi har haft det mesta av spelet. Men Janstorp gör sin del bra och vi får jobba hårt i varje situation, vi behöver skapa mer och framförallt sätta chanserna.

2:a börjar med att Janstorp har ett visst övertag i spelet, de pressar högt och vi har svårt att få till något spel, de skapar inte några bra chanser, men gör ett inlägg som dimper ned i ribban, troligtvis omöjligt att få in den från den vinkeln inlägget slås från. Efter 7-8 minuter börjar vi ta över och precis efter det skapar vi ett par jättelägen. Först ett inlägg från vår vänstersida som når fram till Armin som försöker placera in bollen, men där dök deras målvakt upp och räddade. Hörna som Oskar får rent läge på och nickar mot mål, men återigen gör Janstorps målvakt en jätteräddning. Vad händer då när man missat ett par jättechanser, jo de slår en lobboll in från sin högersida, vi missar nicken och de kan pricka in 3-0, så typiskt, men här får vi också ta på oss att vi inte gör det tillräckligt bra. Luften går ur oss lite efter detta och det blir en period då det är mest närkamper och inte så mycket spel, efter ca halva halvleken så lyfter vi oss igen.  Först har Jonte ett riktigt bra skott utifrån, men gissa vad, deras mv gör ytterligare en bra räddning. Lite senare kommer Calle i bra skottläge, men skottet går utanför. Vi har en hel del spel på deras planhalva, vi får något läge, men våra avslut är för tama, vi måste verkligen trycka av för att försöka få dit den.  I slutet får Jonne iväg ett bra skott, men återigen så räddas den av målisen. Vi trycker på och har spelet i slutet, men skapar bara några halvlägen på slutet. Matchen slutar 3-0

Usch, andra förlusten på rad. Man kan naturligtvis inte snacka bort en 3-0 förlust (måste vara flera år sedan vi förlorade med 3 mål i en tävlingsmatch), hur man än vänder vrider på det är så är man inte riktigt nära. Jag filmar i princip alla matcher för tränarnas räkning och då tar jag tillfället i akt att titta på matchen en gång till innan jag skriver referatet. Intressant är att den första känslan man har under/efter matchen ofta ändras en del när man sedan kan se den utan känslor och bara kan analysera. T.ex i dagens match kändes det som Janstorp började bäst de 5 första minuterna, men så var det inte alls. Det kändes så för att de fick till en farlighet, men vi hade bollen i 4 av de minuterna, varav i princip hälften av tiden var vi på deras planhalva med bollen under kontroll. När man kikat på matchen igen så har vi ett spelövertag, vi skapar ett flertal riktigt bra lägen. Det finns mycket i vår insats som egentligen är väldigt bra. De utser sin målvakt till matchens lirare, det säger en del om matchen (Andreas blev välförtjänt utsedd i Sandby). Men vi har inte flytet och marginalerna med oss just nu och där finns saker som naturligtvis inte funkar helt bra, t.ex gör vi inte mål just nu. 3 mållösa matcher, trots att vi skapat minst ett dussin riktigt bra lägen. I början av säsongen satte vi minst 50% av lägena, vilket iofs kanske är ganska högt och det börjar kanske jämna ut sig nu. Vi har en tendens att bli långa i laget, vilket gör det svårt att få till det riktiga trycket i anfallsspelet och även det riktigt kompakta försvarsspelet, för vi har också de senaste matcherna släppt lite fler lägen än normalt. Några veckors vila, både fysiskt och mentalt gör säkert spelarna gott, sedan några bra träningsveckor då vi rättar till detaljerna som inte funkat på sista tiden, ja då ska det bli en intressant höst.  Vi startar direkt med en tidig seriefinal mot Veberöd, vi ses väl på Vallen den 11/8.

HA EN BRA SOMMAR ALLA/FORZA SSIF

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info