Hoppa till sidans innehåll

ett andra damseniorlag

2017-12-14 14:39
Södra Sandby IF startar upp Team Sandby i damer division 4
  • Uppdaterad: 2017-12-14 14:39

Inför säsongen 2018 startar Södra Sandby IF återigen upp vår farmarklubb Team Sandby IF (i damer division 4) som senast spelade seriespel för sex år sedan. Då tilläts regelrätta farmarlag med dubblering och rörelse för spelarna mellan lagen. Numera måste de spela som skilda föreningar med övergång mellan klubbarna om man vill spela i det andra laget.

Föreningens flickverksamhet har blomstrat på ett väldigt bra sätt de senaste åren. Vi har fostrat flera distriktslagsspelare och även flicklandslagsspelare.

Tyvärr har fotbollsförbundet fortfarande inte fått till någon långsiktigt bra lösning med en kvalitativ damjuniorserie varför allt för många unga tjejer för tidigt "tvingas upp" till seniorfotboll. Vi arbetar kontinuerligt mot förbundet och andra klubbar för att få till en förändring där flickor och pojkar hanteras likvärdigt.

Genom ett bra samarbete med Veberöds AIF har vi de senaste åren lyckats behålla många av våra 15-18-åriga tjejer inom fotbollen. Till kommande säsong kommer vi har tre trupper (damer division 2, damer division 4 och F17 Skåne) med totalt över 60 tjejer som är 16 år eller äldre varav 10 tjejer kommer från Veberöd.

 

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info