Hoppa till sidans innehåll

Inför seriepremiären

2018-04-13 13:16
Inför seriepremiären 2018 div 1 södra Götaland
  • Uppdaterad: 2018-04-13 13:17

Nu är det ÄNTLIGEN dags för seriepremiär! Som vi alla har längtat. På lördag 14/4 spelar vi mot Växjö DFF akademi i Växjö på Fagrabäcks konstgräsplan.

I höstas, efter en väl genomförd säsong, ställde vi in oss på att ännu en gång satsa på att vinna division 2 för att få ta steget upp till division 1. Men det ändrades hastigt och lustigt efter att ett lag drog sig ur 1an och eftersom Södra Sandby IF var högst rankade fick vi förfrågan om att ta den platsen. Det blev ett självklart JA från vår sida då det är detta vi längtat efter och satsat på i flera år nu. Det var en chans vi inte kunde missa och därmed fick vi ställa in oss på en helt annan säsong än vad vi gjorde i början av försäsongen.

Träningsfokus

Fokus har varit försvarsspel eftersom det inte blev så mycket av den varan under förra säsongen samt noggrannhet i passningsspelet. Vi har dessutom fått en ny huvudtränare med nya idéer och nytt tankesätt och hur vi ska spela vilket har gjort att vi har fått en nystart. Vi har också haft väldigt mycket ”fysträning med Robban” vilket har gett oss en helt annan form av träning jämfört med hur vi har haft det föregående säsonger och vi är starkare än någonsin!

Träningsmatcher

Vårt spel har gått lite upp och ner under träningsmatcherna. Det började lite knaggigt med halvbra spel där vi inte riktigt hittade rätt i positioner och samspel mellan och inom lagdelar. Med tiden som gått har vi fått ihop lagdelarna mer och mer och de sista matcherna fungerade mycket precis som vi vill ha det och vi känner oss väl förberedda inför första seriematchen på lördag.

Nu ser vi alla fram emot en rolig och lärorik säsong i division 1 södra Götaland!

/Louise Jonsson

Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info