Hoppa till sidans innehåll

190413 FBK Balkan - Herrar A

15 APR 2019 10:26
190413 FBK Balkan - Herrar A 1-0 (0-0)
  • Skapad: 15 APR 2019 10:26

Äntligen dags för seriepremiär. Mer än 6 månader sedan vi firade serieseger i 4:an och nu ska div 3 äventyret börja. Vi har tappat några spelare och fått in några nya sedan förra året. Martin har tidigare gått igenom nyförvärven på hemsidan så det blir ingen ytterligare beskrivning här idag. Försäsongen har varit lite strulig med skador, sjukdomar, inställd match osv, fast så brukar vi ha det. Kan väl konstateras att vi inte riktigt känner var vi står och en eller två träningsmatcher till hade inte skadat. Balkan är tippat som ett topplag och har ett par tunga nyförvärv. Ska bli intressant att se hur vi står oss mot dem. Eftersom det är första matchen så kör vi smeknamn inom parantes i laguppställnigen, framöver kör vi det direkt.

Vi startar med Dennis, Alexander Costa Nyman (Alex CN), Oskar (Ogge), Nicolai (Lai), Anton, Johannes (Jonne), Noah, Jonatan (Jonte), Emil Olsson (Emil O), Carl (Calle) och Eric Crona (Crona). Vid sidan Eric N, Pontus, Mathias (Matte) Andreas ( Andy), David (Davve) Olof och Axel.

Matchen börjar på ett kylslaget Rosengård, det är full vintermundering på åskådarna. Sandby börjar försiktigt, ligger rätt i positioner och låter Balkan ha boll. Detta bollinnehav sker mest på deras egen planhalva och efter att de rullat ett par ggr så slår de gärna en lång boll till sina lite större anfallare eller försöker med en boll ut till sina snabba yttrar. Vi har bra koll på dem, de skapar inget, men samtidigt så har vi själva svårt att få till något eget spel, vi tappar oftast bollen efter 3-4 passningar och får därmed inte till några anfall. Vi har en frispark som Jonte nickar en bit utanför efter knappa 20. Kort därefter får Balkan en dubbelhörna och här är de lite farliga med 3 stora spelare som vinner många nickdueller och bra fot på den som slår hörnorna. Men vi fredar oss. Allt eftersom tiden går så kommer vi in i det lite högre tempot och får ett större bollinnehav och lite anfall. Efter ca halvtimmen har Balkan ett bra avslut som Dennis räddar genom att styra bollen i stolpen och vi är först på returen och rensar till hörna. Dock ska sägas att domaren missar en armbåge i huvudet på Noah i momentet innan, men man ser verkligen här när mar tappar en spelare i ett moment hur snabbt det skapas en möjlighet.  Spelet rullar på, med 6-7 minuter kvar skapar vi ett läge där vi vänder sida fint och slår ett lite längre inlägg som Calle nickar ned till Emil O som dock inte får till något ordentligt skott i ett ganska bra läge. Så här fortsätter halvleken tills den tar slut. En halvlek som Balkan har mest boll och också den bästa målchansen, men där vi nästan hela tiden har bra koll på dem. Vi kommer också in i spelet bättre och bättre, kan vi lyfta oss lite till andra halvlek?

2:a halvlek börjar illa, redan efter 1,5 minut får Balkan en hörna och en av deras stora spelare nickar in den intill stolpen otagbart för Dennis. Uppförsbacke alltså. Balkan rullar på bra och skapar några halvlägen, men inget farligt. Med halvtimmen kvar gör vi ett byte, Matte in och Crona ut. Bara någon minut efter det så spelar Calle fram Jonne som tar sig förbi och blir neddragen i friläge. Utvisning på Balkanspelaren, men tyvärr så är det på fel sida av straffområdeslinjen så ett ganska svårt frisparksläge som också går i muren. Balkan är skickliga med bollen och nu försöker de mest sänka tempo och få tiden att gå, vi har fortfarande lite svårt att få till ett bra spel, men Ogge gör en fin frambrytning spelar ut till Emil O som nästan hittar Calle fri centralt, vi har ytterligare några sådana här halvlägen där sista bollen inte riktigt går fram. Med ca kvarten kvar gör vi ett dubbel byte och går ned på 3 backslinje, där vi lyfter upp Ogge i anfallet. Andy och Pontus in, Emil O och Anton ut. Vi försöker och försöker, vi är där och hugger, men skapar inte de riktigt heta chanserna. Vi blottar oss lite bakåt och Balkan kommer fram några ggr, varav en blir lite farlig, men Lai är och täcker upp ett svagt avslut.  Slutsignalen går och tyvärr blev det inga poäng idag.  

Skönt att det är igång, skönt att känna att vi är med i matchen. Visst var Balkan närmast segern som de också tog, men vi hade inte behövt be om ursäkt för en poäng i denna matchen. Som vanligt finns det en del minus och en del plus. På minussidan har vi att vi hade svårt att skapa tryck och ett ordnat anfallsspel. Det finns en del sekvenser som är bra, men de måste absolut bli fler så här har vi en del att jobba med, det gäller att ta snabbare beslut, ha mer rörelse osv. Det krävs på denna nivån och det blev också lite bättre under matchen, så vi är på rätt väg. Det som verkligen gläder idag är inställning och ett gediget försvarsarbete över hela planen. Riktigt bra, vi ser till att motståndarna inte får så många lägen. Glädjande att se Ogge och Lai hitta ett bra samarbete, de har inte många matchminuter tillsammans som mittbackar innan dagens match, men framförallt en stor eloge till alla 11 på plan för det jobbet man gör och den fokusen man har i defensiven.

Nästa match är på Vallen hemma mot IFK Trelleborg, ytterligare ett topptippat lag, så det blir säkert en tuff batalj. Spelas på Långfredag kl 13:00, vi ses väl där.

FORZA SSIF

Skribent: Michael Paradis

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info