Hoppa till sidans innehåll

konstgräset


På denna sidan skall jag försöka hålla er uppdaterade om läget på konstgräsplanen under vintern. Behövs det uppdateringar, så gör jag dem på eftermiddagen. Kommunens officiella åsikt om planens tillgänglighet finns här. Ni får själv bedöma värdet av den infon.

/Olle

 

Innanför grinden skall vi försöka använda konen ni ser sedan som signal om planen är öppen eller ej.

160119-konstgräset-IMG_0267

 

Så här skriver K&F om Vinterskötsel av planer på kommunens hemsida

Lunds tätort

Snöröjning sker främst vardagar och dagtid och utförs av Kultur- och fritidsförvaltningen. Från vecka 2 och i mån av resurstillgång kommer vi att även snöröja konstgräsplaner lördag-söndag. Prioriteringsordning är Klostergården, Stångby, Smörlyckan, Linero och Gunnesbo.

Lund öster

Snöröjning sker endast vardagar och dagtid från 15 januari och utförs av Markentreprenad.

Förberedelser inför snöröjning

För att underlätta vårt arbete ska föreningar sätta planens mål på hjul och föra ut dessa utanför närmsta sidlinje. Om detta inte görs finns det risk för att material fryser fast och går sönder eller att planen inte kan snöröjas fullt ut.

Det kommer att komma vissa dagar då det inte går att träna pga. av vädret och att vi inte hinner ut och röja i tid. Då det ligger snö på planen vill vi att ni inte går ut och trampar i detta. Risk för isbildning nere i planen är stor och det blir svårt att återställa plankvalitén. Detta särskilt om ni går ut på en plan med snöblask och det sedan blir kallare och fryser på.

Konstgräsplaner

Södra Sandby IP konstgräsplan (sköts av Markentreprenad) Snöröjning sker endast vardagar och dagtid. Snöröjning via plogning och/eller borstning. På grund av planens beskaffenhet kan spelegenskaperna försämras vid kyla och planen blir snabbt hård och genomfrusen. Vi avråder från träning vid sträng kyla. Ledare/tränare bedömer själva på plats om träning går att genomföra.

 

2018-03-02:
konstgräset är stängt och kommer att vara så hela helgen. Tänk på att vi tyvvär inte får skotta själv enligt kommunen
2018-03-01:
konstgräset är öppet, men risken är stor att snö kan förändra läget de närmaste dagarna. Tänk på att vi tyvvär inte får skotta själv enligt kommunen
2018-02-28:
Vinterkylan har nu fått sällskap av snö. Planen får inte användas idag 28 feb. Som ni kanske förstår är risken stor att problemen fortsätter ett antal dagar. Jag skall försöka hålla er uppdaterade.

mvh

/Olle

Uppdaterad: 02 MAR 2018 15:35 Skribent: Olle Fridolf
Epost: This is a mailto link

guldrubrik

guldpartners

silverrubrik

 silverpartners

SSIF-polare

Postadress:
Södra Sandby IF
c/o Olle Fridolf, Barrstigen 7
24732 Södra Sandby

Besöksadress:
Hällestadsvägen 6
24732 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 04658820
E-post: This is a mailto link

Se all info